Torunları İçin 73 Yaşında Bilgisayar Kullanmayı Öğrendi - Son Dakika
Son Dakika Logo

Torunları İçin 73 Yaşında Bilgisayar Kullanmayı Öğrendi

26.02.2012 12:00

Hatay'ın İskenderun ilçesinde yaşayan ve il dışında bulunan torunları ile internet üzerinden görüşmek için İskenderun Belediyesi Kadın Kültür, Sanat ve Eğitim Merkezi tarafından açılan bilgisayar kursuna katılan 73 yaşındaki Hamide Keleş,...

Hatay'ın İskenderun ilçesinde yaşayan ve il dışında bulunan torunları ile internet üzerinden görüşmek için İskenderun Belediyesi Kadın Kültür, Sanat ve Eğitim Merkezi tarafından açılan bilgisayar kursuna katılan 73 yaşındaki Hamide Keleş, sertifikasını aldı.

Ev hanımı ve iki çocuk annesi Hamide Keleş, AA muhabirine, Makedonyalı olduğunu ve evlendikten sonra eşinin memleketi olan İskenderun'da yaşamaya başladığını, eşinin yıllar önce geçirdiği rahatsızlıktan dolayı yaşamını yitirdiğini ve o günden beri oğluyla beraber yaşadığını anlattı.

Çocuklarını evlendirdikten sonra bir oğlunun İzmit'e yerleştiğini, diğer oğlunun da İskenderun'da kaldığını söyleyen Keleş, yılda birkaç kez görebildiği İzmit'teki çocuğu ve torunları ile internet üzerinden görüşmek için bilgisayar kullanmayı öğrenmeye karar verdiğini ifade etti.

Bu amaçla İskenderun Belediyesi Kadın Kültür, Sanat ve Eğitim Merkezi tarafından açılan kursa katıldığını kaydeden Keleş, "Teknoloji çok gelişti. Herkes artık bilgisayar aracılığı ile uzaktaki yakınlarıyla iletişim kuruyor. Ben de yılda ancak birkaç kez görebildiğim oğlum, gelinim ve torunlarımla görüşmek, onlarla iletişime geçmek için bilgisayar kullanmayı öğrenmeye karar verdim" dedi.

Çevresindeki birçok kişinin, bilgisayar kursuna gittiği için kendisine tepki gösterdiğini söyleyen Keleş, şöyle konuştu:

"Benim kursa gitmeme tepki gösteren kişiler, bilgisayar sertifikası aldığımı öğrenince, şimdi kendileri de kursa kayıt yaptırmaya başladı. Öğrenmenin yaşı ve zamanı yok. Kursa başlamadan önce bilgisayarla ilgili hiçbir şey bilmiyordum. Hangi düğmeden açıldığı konusunda dahi bir fikrim yoktu. Ama öğretmenlerimiz sayesinde büyük ilerleme sağladım ve bu yaşta da bilgisayar kullanmayı öğrenilebileceğimi bana gösterdiler. Bilgisayarın ve internetin, hayatımızın her alanında gerekli olduğunu düşünüyorum. İki torunum var. Torunlarımla bilgisayardan görüşmek ve daha fazla vakit geçirebilmek için kursa katıldım. 3 ay süren kurs sonunda da sertifika almaya hak kazandım. Şimdi evimizdeki bilgisayardan torunlarımla çok rahat görüşebiliyorum. Bizlere bu imkanı sunan Belediye Başkanımız Yusuf Civelek'e çok teşekkür ediyorum."

Kurs Öğretmeni Bülent Yaşar ise Hamide Keleş'i kursta ilk gördüğünde şaşkınlığını gizleyemediğini ifade ederek, "Hamide hanım öğrettiğimiz her şeyi büyük bir istek ve azimle öğrenmeye çalıştı. Kursu da başarı ile tamamlayarak, sertifika almaya hak kazandı. Şimdi çok iyi şekilde bilgisayar kullanıyor. Kendisini tebrik ediyoruz. Hamide teyzemizin azmi herkese örnek olmalıdır" diye konuştu.

- HATAY

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Torunları İçin 73 Yaşında Bilgisayar Kullanmayı Öğrendi - Son Dakika


Advertisement