Trabzon'da Selin Yaraları Sarılıyor - Son Dakika
Yerel

Trabzon'da Selin Yaraları Sarılıyor

Trabzon\'da Selin Yaraları Sarılıyor

Trabzon'da geçtiğimiz pazartesi günü meydana gelen ve bir kişinin öldüğü bir kişinin de kaybolduğu sel felaketinin yaraları sarılmaya çalışılıyor.

22.08.2013 08:41  Güncelleme: 08:56

Trabzon'da geçtiğimiz pazartesi günü meydana gelen ve bir kişinin öldüğü bir kişinin de kaybolduğu sel felaketinin yaraları sarılmaya çalışılıyor.

Trabzon İl Özel İdaresi, Trabzon Belediyesi ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri tarafından selin yaralarını sarmak için aralıksız çalıştıklarını kaydeden Trabzon Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, beraberinde İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Nurettin Tandoğan, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ömer Kıratlı ve AK Parti Yomra İlçe Başkanı Eyüp Ergan ile birlikte Yomra ilçesinde afetten büyük zarar gören ve Taşdelen köyünde incelemelerde bulundu.

Yapılan incelemeler sonrasında konuşan Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, afet olduğu gece Yomra-Oymalıtepe-Özdil yolunda heyelan nedeniyle mahsur kalan yaklaşık 500 vatandaşımızı gece geç saatlerde yolu ulaşıma açarak kurtardıklarını söyledi. Yomra ilçesi Taşdelen köyündeki afette 2 vatandaşımızın hayatını kaybetmiş olmasından büyük üzüntü duyduklarını dile getiren Ertekin "Ölen vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum. Kayıp olan hanım vatandaşımızı inşallah en kısa zamanda bulacağız. İl Özel İdaresi ve Trabzon Belediyesi'nin ortak ekipleri afet olan ilçelerimizdeki köy yollarını ulaşıma açmak için çalışmalarını aralıksız olarak sürdürmektedirler. Afette, köy yolarımızın alt yapılarında meydana gelen hasarların tespiti çalışmalarını İl Özel idaremizin ve AFAD müdürlüğümüzün teknik ekipleri köy köy gezerek yapıyorlar. Trabzon Belediye Başkanımız Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu afette belediyenin iş makinalarını seferber ederek yaraların sarılmasında çok büyük katkıları olmuştur. Ayrıca Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar yakından ilgilenerek geçmiş olsun dileklerinde bulundular ve acil ihtiyaçlar için İl Özel İdaresi'ne 300 bin TL ödenek çıkarttılar. Ayrıca Trabzon Valiliğince İl özel İdaresi bütçesinden İl Encümenince afetten zararların karşılanması için de 150.000 TL ek ödenek tahsis edildi. Devletimiz bütün imkanları ile afetzedelere yardıma koşmuştur" dedi. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Trabzon'da Selin Yaraları Sarılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement