Tunceli'den 2 Bin 19 Öğrenci Türkiye'nin Çeşitli İllerinde Gezme İmkanı Buldu - Son Dakika
Yerel

Tunceli'den 2 Bin 19 Öğrenci Türkiye'nin Çeşitli İllerinde Gezme İmkanı Buldu

Tunceli'den 2 bin 19 öğrenci Türkiye'nin çeşitli illerinde gezme imkanı bulduTUNCELİ - Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel, düzenlenen iki farklı proje ile 2 bin 19 öğrencinin, çeşitli illeri gezdiğini söyledi.

16.12.2018 11:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tunceli'den 2 bin 19 öğrenci Türkiye'nin çeşitli illerinde gezme imkanı buldu

TUNCELİ - Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel, düzenlenen iki farklı proje ile 2 bin 19 öğrencinin, çeşitli illeri gezdiğini söyledi.

Tunceli'de İçişleri Bakanlığının başlattığı "Biz Anadoluyuz Projesi" ile bin 374 Tuncelili öğrenci uçakla Türkiye'nin çeşitli yörelerine 4 gün süreyle geziye gitti.Kasım ve Aralık ayları içerisinde ise lise son sınıfta okuyan öğrencilere moral ve motivasyon açısından destek vermek, gezerken öğrenmelerini sağlamak ve üniversiteleri tanımaları amacıyla "Üniversitelerimizi Tanıyoruz" projesi düzenlendi. Proje ile 645 öğrenci uçakla İstanbul'a gönderilerek üniversiteleri gezdi. Kentte iki proje ile toplam 2019 öğrencinin, hem gittikleri illerdeki tarihi,kültürel yerleri gezip hem de üniversiteleri tanıyıp moral ve motivasyon depoladığı belirtildi.

Vali ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel,"2019 öğrencimiz, düzenlediğimiz gezi organizasyonlarıyla hem ülkemizin çeşitli illerini gezme hem de üniversiteleri tanıma imkanı buldu. İçişleri Bakanlığımızın başlattığı 'Biz Anadoluyuz Projesi' ve lise son sınıf öğrencilerimiz için düzenlediğimiz 'Üniversitelerimizi Tanıyoruz Projesi' öğrencilerimizin moral ve motivasyonunu yükselten geziler oldu. Düzenlenen organizasyonlarda bizlere her zaman destek veren başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın İçişleri Bakanımıza, hayırsever işadamı dostlarımıza, gezilen üniversitelerimizin kıymetli rektörlerine, İstanbul Büyükşehir Belediyesine şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.

İstanbul'da çeşitli üniversiteleri gezen öğrencilerden Cansu Özdemir, gezi sayesinde üniversiteler hakkında fikir sahibi olduğunu belirterek, "Bu geziler sayesinde ileride eğitim göreceğimiz üniversiteleri tanıma imkanına kavuştuk. Üniversiteler hakkında fikir sahibi oluyoruz ve sınavlara daha fazla çalışıyoruz. Bize bu imkanı sağladığı için Valimiz aynı zamanda Belediye Başkanımız Tuncay Sonel'e çok teşekkür ediyoruz"diyerek düşüncelerini aktardı.

Gezi sonrası üniversiteler hakkındaki merakının giderildiğini ifade eden Anıl Doğan ise, "Üniversiteler hakkında merak ettiğim çok şey vardı. Üniversiteleri ve buradaki ortamı tanımak istiyordum. Bize üniversiteleri tanıma imkanı verdiği için valimize çok teşekkür ederim" diye konuştu.

Öğrencilerden Aylin Yıldız ise"Üniversite ortamını merak ediyordum. Burayı gördükten sonra motivasyonum daha da arttı. İstanbul üniversitesi Hukuk Fakültesinde okumak istiyorum. Elimden gelini yapıp istediğim üniversiteyi kazanacağım" ifadelerini kullandı.

Tunceli\'den 2 Bin 19 Öğrenci Türkiye\'nin Çeşitli İllerinde Gezme İmkanı Buldu
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tunceli'den 2 Bin 19 Öğrenci Türkiye'nin Çeşitli İllerinde Gezme İmkanı Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement