Turgutlu Belediyesi ve Lozovo Belediyesi Kardeş Şehir Protokolü İmzaladı - Son Dakika
Yerel

Turgutlu Belediyesi ve Lozovo Belediyesi Kardeş Şehir Protokolü İmzaladı

Turgutlu Belediyesi ve Lozovo Belediyesi Kardeş Şehir Protokolü İmzaladı

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Lozovo Belediye Başkanı Bosko Cvetkovski ve heyetini misafir etti. Yapılan ziyaret sırasında Turgutlu Belediyesi ve Lozovo Belediyesi arasında kardeş şehir protokolü de imzalandı. Protokol ile Turgutlu Belediyesi ve Lozovo Belediyesi arasındaki dostluk bağlarının geliştirilmesi ve her iki kent arasındaki ekonomik, sosyal, kültürel ilişkilerin güçlendirilmesi adına çalışmaların ve projelerin yürütülmesi planlanıyor.

13.09.2023 16:37  Güncelleme: 18:27

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Lozovo Belediye Başkanı Bosko Cvetkovski ve heyetini misafir etti. Yapılan ziyaret sırasında Turgutlu Belediyesi ve Lozovo Belediyesi arasında kardeş şehir protokolü de imzalandı.

Farklı kentler ile kardeşlik ilişkileri kurarak sosyal ve kültürel ilişkileri geliştirmeyi amaçlayan Turgutlu Belediyesi, kardeş şehirlerine bir yenisini ekledi. Turgutlu Belediyesinin 2022 Ekim ayı meclis toplantısında oy birliğiyle kabul edilen Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Lozovo Belediyesi ile kardeş şehir olunması kararına istinaden protokol imzalandı.

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın ve Lozovo Belediye Başkanı Bosko Cvetkovski arasında imzalanan kardeş şehir protokolüne göre Turgutlu Belediyesi ve Lozovo Belediyesi arasındaki dostluk bağlarının geliştirilmesi ve her iki kent arasındaki ekonomik, sosyal, kültürel ilişkilerin güçlendirilmesi adına çalışmaların ve projelerin yürütülmesi planlanıyor. Turgutlu Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda yapılan imza törenine Başkan Çetin Akın, Lozovo Belediye Başkanı Bosko Cvetkovski, Turgutlu Belediye Başkan Yardımcıları Fırat Honaz, Ahmet Daşkan, Turgutlu Belediyesi Meclis Üyeleri, Turgutlu Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği, İzmir Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği ile Turgutlu Arnavut Kültür Derneği Yönetimi katıldı.

"TURGUTLU'MUZ VE LOZOVO ARASINDA DOSTLUK VE AKRDEŞLİK KÖPRÜLERİ KURARAK İŞ BİRLİKLERİMİZİ GÜÇLENDİRECEĞİZ"

İmzalanan protokolle iş birlikleri ve ilişkilerin güçleneceğini ifade eden Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, "Lozovo ile kardeş şehir olduk, imzalarımızı attık. Meclis kararıyla kardeş şehir olduğumuz ve bağlarımızı güçlendirdiğimiz Kuzey Makedonya'nın şirin kenti Lozovo resmi kardeş şehir protokolümüzü Başkanımız Bosko Cvetkovski ile imzaladık. Turgutlu'muz ve Lozovo arasında dostluk ve kardeşlik köprüleri kurarak pek çok alanda ilişkilerimizi ve iş birliklerimizi güçlendireceğiz. Başkan Yardımcılarımızın, meclis üyelerimizin ve hemşehri derneklerimizin katılımlarıyla imzaladığımız protokolün Turgutlu'muza ve Lozovo'mıza hayırlı olmasını dilerim" dedi.

"İMZALADIĞIMIZ PROTOKOLÜN HEM LOZOVO HEM DE TURGUTLU İÇİN KÜLTÜREL VE İKTİSADİ YÖNDE OLUMLU ETKİLERİ OLACAĞINA İNANIYORUZ"

Lozovo Belediye Başkanı Bosko Cvetkovski ise, "Turgutlu'da olduğumuz için mutluyuz. İmzaladığımız kardeş şehir protokolünün hem Lozovo hem de Turgutlu için kültürel ve iktisadi yönde olumlu etkileri olacağına inanıyoruz. Bizleri en iyi şekilde ağırlayan Başkan Çetin Akın'a ve heyetine misafirperverlikleri için ayrıca teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Turgutlu Belediyesi ve Lozovo Belediyesi Kardeş Şehir Protokolü İmzaladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement