Turizm Sektöründe Çifte Bayram Sevinci - Son Dakika
Yerel

Turizm Sektöründe Çifte Bayram Sevinci

Turizm Sektöründe Çifte Bayram Sevinci

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKA) katkılarıyla körfez ülkelerinden Antalya’ya direkt uçuşların Ramazan Bayramı’nın ikinci gününde başlayacağı bildirildi.

25.06.2014 16:26

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (BAKA) katkılarıyla körfez ülkelerinden Antalya'ya direkt uçuşların Ramazan Bayramı'nın ikinci gününde başlayacağı bildirildi.

BAE havayolu şirketi Air Arabia'nın Sharjah-Antalya karşılıklı tarifeli doğrudan uçuşlarının tanıtım toplantısı Antalya'da gerçekleştirildi. Toplantıya Antalya Valisi ve BAKA Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Öztürk, BAKA Antalya YDO Koordinatörü Alaattin Özyürek, Air Arabia Türkiye Genel Müdürü Nuket Angın, Air Arabia yetkilileri, BAKA uzmanları ile seyahat acentesi yetkilileri katıldı.

Toplantıda konuşan Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, turizm sektörüne çifte bayram sevinci yaşatacak seferlerin gerçekleşmesini sağlayan BAKA, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Air Arabia'ya teşekkür etti. Antalya'nın turizmde hedef kitlesinin özellikle Körfez ülkeleri olduğunun altını çizen Öztürk, "Hedef kitlemiz içerisinde Körfez ülkeleri de bulunmaktadır. Özellikle Körfez ülkelerinden Antalya'ya gelen yaklaşık 7 bin turist sayısının kısa sürede artırılması gerekmektedir. Antalya ve çevresinin Körfez ülkelerine iyi tanıtılarak daha fazla insana ulaşılacağına inanıyorum" dedi.

BAKA, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü işbirliğinde hazırlanan çalışmalar neticesinde Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli havayolu şirketi Air Arabia'nın 29 Temmuz'da doğrudan Antalya'ya tarifeli uçak seferlerini başlatması sağlandı.

Air Arabia Türkiye Genel Müdürü Nuket Angın, direkt uçuşlarla ilgili çalışmaların 2013 Dubai ATM Fuarı'nda BAKA ile temasa geçilmesiyle başladığını anlattı. Uçuş izinlerini BAKA'nın karkılarıyla alındığını kaydeden Angın, Körfez ülkelerine önceden süren bir günlük yolculuğun artık 3,5 saate indiğini belirtti. Angın, "29 Temmuz 2014'ten itibaren haftada 3 gün düzenlenecek olan Sharjah-Antalya arası seferler ile Antalya da bu destinasyonlara eklenmiş olacaktır. Yapılacak direkt uçuşlar sayesinde, aktarmalar ve havalimanında geçirilen süreyle birlikte yaklaşık bir gün olan Antalya ve Körfez ülkeleri mesafe 3.5 saate inecektir" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Turizm Sektöründe Çifte Bayram Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement