Turizmciler Derneği'nden Sahil Yolu Projesine Destek - Son Dakika
Yerel

Turizmciler Derneği'nden Sahil Yolu Projesine Destek

Turizmciler Derneği\'nden Sahil Yolu Projesine Destek

Samsun Turizmciler Derneği Başkanı Dilek Genç, Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin Atakum ilçesi ile Bafra ilçesi arasında yapımına başladığı Sahil Yolu projesinin turizme uygun olduğunu söyledi.

31.05.2014 09:53

Samsun Turizmciler Derneği Başkanı Dilek Genç, Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin Atakum ilçesi ile Bafra ilçesi arasında yapımına başladığı Sahil Yolu projesinin turizme uygun olduğunu söyledi.

Projenin turizme uygun olarak ilerlediğini belirten Dilek Genç, "Sahil Yolu projesi son sürat yapılıyor. Bizim de ortak olduğumuz bir projedir. Herkesin kafasında Sahil Yolu ile ilgili bazı problemler var. Şu ana kadar yapılmış olan kısım da turizme uygun. İnsanların kafasında deltanın içersinde yol ile ilgili problem olup olmayacağıdır. Buradaki yol ile ilgili de kurula bilgi soruldu. Kızılırmak Deltası'nda yaşayan ve göç eden hayvanlara uygunluğu ile ilgili bilirkişiler geldi ve inceleme yaptı. Deltadaki yollar asfalt değil, doğal taşlar kullanılacak. Buna göre sahilimiz de güzelleşecek" dedi.

Samsun'un doğu kısmındaki sahilin yok denecek kadar az olduğunu belirten Genç, "Çünkü burada sanayi var. Bana kalsa oradaki sanayiciler kaldırılmalı ama sanayi kalkamayacağına göre, batı tarafındaki sahil bizim için çok güzel olmalı. Oradaki restoranlarımız her geçen gün kendini yeniliyor. Sahile kurulan otellerimiz de var. Otellerimiz ile ilgili de tepki gösterenler oldu. Sonuçta Antalya'daki sahilde de oteller var. Karadeniz'deki sahilde de otellerin olması çok normal. Yani sahili doğal açısından bıraktığında turizm açısından bir sorun olmuyor" diye konuştu.

Sahilde daha önceden yapılmış olanların bundan sonra yapılacak olanın aynısı olduğunun altını çizen Genç, "Ama yapılacak olan kötü bir şey çıkarsa hepimiz itiraz ederiz. Daha öncesinde denizin ortasında 'T'ler var. Onlara niye kimse itiraz etmedi? Turizm bitiyorsa denizin ortasındaki 'T' ile bitmişti. Sahil Yolu için fikir alınmadan yapılıyor gibi bir düşünce olmasın. Sahil Yolu ile ilgili turizmcilerden fikirler alındı. Samsun Turizmciler Derneği olarak da fikirlerimiz alındı. Bizim açımızdan yapılmış olanlar gibi yapılırsa bir sorun olmayacak" şeklinde konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Turizmciler Derneği'nden Sahil Yolu Projesine Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement