Türk Dünyası Futbol Turnuvası - Son Dakika
Yerel

Türk Dünyası Futbol Turnuvası

Türk Dünyası Futbol Turnuvası

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı etkinlikleri kapsamında, Atatürk Stadyumu'nda 2 gün süreyle düzenlenen Futbol ve Müzik Şöleni'nde kazananın kardeşlik ve dostluk olduğunu belirtti.

12.08.2013 15:11

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı etkinlikleri kapsamında, Atatürk Stadyumu'nda 2 gün süreyle düzenlenen Futbol ve Müzik Şöleni'nde kazananın kardeşlik ve dostluk olduğunu belirtti.

Turnuvada, birinciliği Kazakistan'ın Vostok FC takımı kazanırken, ikinciliği Türkmenistan'ın Httu FK, üçüncülüğü Eskişehirspor ve dördüncülüğü Kırgızistan'ın FC Abdysh Ata takımları elde ettiler. Final maçlarını, Vali Güngör Azim Tuna, AÜ. Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın, İl Emniyet Müdürü Mustafa Şahin, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Feyzullah Uzun, daire amirleri ve sporseverler izledi.

Final maçı öncesi, Eskişehir Atatürk Stadyumu'nda oynanan 3'üncülük karşılaşmasında Eskişehirspor ile Kırgızistan'ın FC Abdysh Ata takımları karşı karşıya geldi. Eskişehirspor, Necati ve Kamara'nın golleriyle rakibini 2-1 yenerek, bu sonuçla 3'üncülüğüelde etmiş oldu. Daha sonra oynanan final maçında Kazakistan'ın Vostok FC takımı ile Türkmenistan'ın Httu FK takımları karşılaştı. Normal süresi 2-2 tamamlanan karşılaşmada penaltı atışlarına gidildi. Penaltılarda Vostok FC takımı rakibi HttuFK'yı 5-4 yenerek birinciliği elde etti.

Ödül töreni öncesi bir konuşma yapan Vali Tuna, dostluk ve kardeşliğin önemine vurgu yaptı. Türk dünyasındaki kardeşlik bağlarının ve gönül köprülerinin güçlenmesi açısından bu turnuvanın çok faydalı olduğunu belirten Vali Tuna, kazananın kardeşlik ve dostluk olduğunu, bu yüzden turnuvaya katılan bütün takımlara teşekkür ettiğini söyledi. Vali Tuna, sözlerinin sonunda haftaya başlayacak olan lig maratonunda, Eskişehirspor'a ve muhteşem taraftarına yeni sezonda başarılar diledi.

Vostok FC takımına birincilik kupasını Vali Güngör Azim Tuna, ikinci olan Httu FK takımının kupasını Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın, 3'üncü Eskişehirspor'a kupasını İl Jandarma Komutanı Albay Feyzullah Günal, 4'üncü olan FC Abdysh Ata takımına da kupasını Eskişehir Emniyet Müdürü Mustafa Şahin verdi.

Türkmenistan ve Kırgızistan takımlarının yöneticileri, Vali Tuna'ya, Eskişehirspor Kulübü Başkanı Hoşcan'a ve Teknik Direktör Sağlam'a, ülkelerinden getirmiş oldukları yöresel kıyafetleri takdim ettiler.

Bu arada, şölen kapsamında planlanan Burcu Güneş'in konserinin ise, önümüzdeki ekim ayına ertelendiği belirtildi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türk Dünyası Futbol Turnuvası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement