Türk Eğitim-Sen MEB Yasa Tasarısını Protesto Etti - Son Dakika
Yerel

Türk Eğitim-Sen MEB Yasa Tasarısını Protesto Etti

Türk Eğitim-Sen MEB Yasa Tasarısını Protesto Etti

Hükümetin TBMM’ye sevk ettiği ve kamuoyunda ‘MEB Yasa Tasarısı’ diye bilinen Kanun Tasarısı, Türk Eğitim-Sen tarafından Milli Eğitim Müdürlüğü önünde protesto edildi.

15.02.2014 11:48

Hükümetin TBMM'ye sevk ettiği ve kamuoyunda 'MEB Yasa Tasarısı' diye bilinen Kanun Tasarısı, Türk Eğitim-Sen tarafından Milli Eğitim Müdürlüğü önünde protesto edildi.

Türk Eğitim-Sen tarafından yapılan protestoda Türk Eğitim-Sen Başkanı Bilal Türk, 'Hükümet-cemaat kavgasına eğitimi de alet eden zihniyet söz konusu yasa tasarısında hem eğitimimizi temellerinden sarsacak hem de öğretmenlerimizi, okul yöneticilerimizi mağdur edecek düzenlemeler yapmak istemektedir' dedi.

Bilal Türk yaptığı basın açıklamasında, "Bu yasa tasarısında en tehlikeli hususlardan birisi 4 yıl ve üzeri sürelerle okul müdürü, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı olanların, bu görevlerinin sona erecek olmasıdır. Bundan sonra okul yöneticileri İl Milli Eğitim Müdürü ve Vali oluru ile okul müdürü, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı olacaktır. Okul yöneticilerinin bir 4 yıl daha bu görevlerine devam etmelerine ise İl Milli Eğitim Müdürü ve Vali karar verecektir.

Özellikle son yıllarda İl Milli Eğitim Müdürlerinin ve Valilerin hükümetten bağımsız hareket edemedikleri dikkate alındığında, kimlerin okul yöneticiliğine devam edeceğine karar verecek olan aslında hükümetin ta kendisidir. Anlaşılan kendi paralel yapılarını oluşturmak için okul müdürlerine sözlü sınav getirmek yeterli olmadı ki, Hükümet bu kez de hiçbir ölçüt getirmeden istediği kişileri doğrudan okul müdürü, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı olarak atamayı arzulamaktadır" şeklinde konuştu.

MEB'in yakın zamanda yaptığı fişleme rezaletinin de ortaya çıktığını söyleyen Bilal Türk, "Yandaşlarını, torpilli olanları, emir kullarını okul yöneticisi yapacak diğerlerini ise saf dışı edecektir. AKP tıpkı emniyet ve yargıda olduğu gibi, eğitimde de kendi adamlarını kilit noktalara getirme hevesindedir Üstelik bu durum 110 Bin civarındaki okul yöneticisini etkileyecektir" ifadelerini kullandı. - KIRŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türk Eğitim-Sen MEB Yasa Tasarısını Protesto Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement