Türk Eğitim-Sen Ödemiş İlçe Temsilcisi Ünsal."Bu Genelge, Milli Eğitim Bakanlığı'nın Milli Olan Her... - Son Dakika
Yerel

Türk Eğitim-Sen Ödemiş İlçe Temsilcisi Ünsal."Bu Genelge, Milli Eğitim Bakanlığı'nın Milli Olan Her...

Türk Eğitim-Sen Ödemiş İlçe Temsilcisi Tuncay Ünsal, 19 Mayıs kutlamalarının okullardaki salonlarda yapılmasına yönelik Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgeye ilişkin olarak, "Bu genelge, Milli Eğitim Bakanlığı'nın milli olan her"...

13.01.2012 16:09

Türk Eğitim-Sen Ödemiş İlçe Temsilcisi Tuncay Ünsal, 19 Mayıs kutlamalarının okullardaki salonlarda yapılmasına yönelik Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgeye ilişkin olarak, "Bu genelge, Milli Eğitim Bakanlığı'nın milli olan her şeye karşı savaş açtığının göstergesidir" iddiasında bulundu.

Ünsal, yaptığı yazılı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı'nın valiliklere gönderdiği bir genelge ile 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenlerinin, Ankara dışındaki illerde stadyum yerine okullarda yapılmasına ilişkin genelge gönderdiğini belirtti.

Genelgenin gerekçesi olarak bayramın kutlandığı tarihte havaların soğuk olmasının gösterildiğine işaret eden Ünsal, şu görüşleri ifade etti:

"Bu genelge, Milli Eğitim Bakanlığı'nın milli olan her şeye karşı savaş açtığının göstergesidir. Bazı gayri milli unsurlar, milli değerlerimize, milli bayramlarımıza savaş açmışlar. Bu son derece vahim bir durumdur.

Türkiye'de 19 Mayıs tarihinde hava soğuk mu olur- Türkiye'nin ikliminden haberdar olmayan bir müsteşarın bu bakanlığın başında olması vatandaşlarımızın takdir etmesi bir durumdur. Ayrıca bu manidar günü kutlamak istemeyen kişiler göz önüne alınarak, tüm ülkede bayram kutlamalarını halkla iç içe birlik ve beraberlik içinde kutlanmasının önüne geçilmek istenmektedir."

Ünsal, sendikaları tarafından bu talimatın altına imza atanlar hakkında cumhuriyet savcılıklarına suç duyurusunda bulunulacağını kaydederek, "Şayet bu, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in bilgisi dahilinde oluşturulmuş bir talimatsa, böyle bir insanın Milli Eğitim Bakanlığı gibi 'milli' özelliği olan bir bakanlığın başında uzun süre oturması artık mümkün değildir, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan istifa etmesi gerekir" dedi.

- İZMİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türk Eğitim-Sen Ödemiş İlçe Temsilcisi Ünsal.'Bu Genelge, Milli Eğitim Bakanlığı'nın Milli Olan Her... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement