Türk Hava Kurumu Taşova Şube Başkanı Kara Açıklaması - Son Dakika
Son Dakika Logo

Türk Hava Kurumu Taşova Şube Başkanı Kara Açıklaması

18.10.2012 15:08

Türk Hava Kurumu (THK) Taşova Şube Başkanı Seyit Ali Kara, kurban derisi toplama yetkisinin sadece Türk Hava Kurumuna verildiğini hatırlattı.

Türk Hava Kurumu (THK) Taşova Şube Başkanı Seyit Ali Kara, kurban derisi toplama yetkisinin sadece Türk Hava Kurumuna verildiğini hatırlattı.

Kara, yaptığı açıklamada, kurban derisinden elde edilecek gelirin yüzde 50'sinin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, yüzde 4'ünün Türk Kızılayı, yüzde 3'ünün Çocuk Esirgeme Kurumu, yüzde 3'ünün Diyanet Vakfı ve yüzde 40'ının Türk Hava Kurumu'na dağıtıldığı belirtti.

Kanun gereği kurban toplama yetkisinin sadece THK'da olduğunu belirten Kara,

" Kurban Bayramı'nda hem dini vecibenizi yerine getirmiş olacaksınız hem de yoksullara, afetzedelere ve ihtiyaç sahiplerine yardımda bulunacaksınız. Türk Hava Kurumu, Kurban Bayramı'nda derileri tanıtım kartı ve makbuz karşılığında toplamaktadır. Türk Hava Kurumu'na yapılan deri bağışları en iyi şekilde değerlendirilmektedir" dedi.

Kara, THK Taşova Şubesi olarak 5 araçla ilçe genelinde kurban derilerini toplayacaklarını ifade ederek, vatandaşların şimdiden Kurban Bayramlarını kutladığını söyledi.

Muhabir: Tevfik Öztürk

Yayıncı: Dilek Sezen - AMASYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türk Hava Kurumu Taşova Şube Başkanı Kara Açıklaması - Son Dakika


Advertisement