Antalya'nın Alanya İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen "Türk İslam Geleneğinde Birlikte Yaşama Tecrübemiz" konulu panel, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.
Panelde ilk olarak söz alan Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir, Türk ve İslam geleneğinde birlikte yaşama kültürüne değindi. Kaymakam Özdemir, "Selçuklular'da tolerans, birlikte yaşama kültürü, hiç bir sınır tanımaksızın, her dinin bir arada olduğu ve bu sınırların çok da anlam ifade etmediği ve önemsenmediği bir toplum vardı. Osmanlı'ya gelindiğinde ise biraz daha sınırların belirginleştiğini görüyoruz. Din ve mezhep sınırları gibi ve hala ırk yok. Ne zaman ki Fransız ihtilali bütün dünyaya kana dayalı bir ırk manzumesi dayattı, dünyanın düzeni tepetaklak oldu. Herkes kendi kanını diğerinin kanından üstün görmeye başladı. Bu nasıl bir şeydir ki kanım, senin kanından daha iyidir, diye dünya birbirine girdi. İki tane dünya savaşı da sırf bu yüzden çıktı. Belki de Osmanlı'yı bölmekti, ama sonuç ne olursa olsun kötü oldu" diye konuştu.Alanya'da dünyanın dört bir tarafından, çeşitli milletlerden gelmiş yaklaşık 30 bin kişinin yaşadığını belirten
Kaymakam Özdemir, "Bu insanlar samimiyetimize, dostluğumuza sığınmışlar. Evet havası, kumsalı güzel ama insanı daha güzel" dedi.
Alanya Müftüsü Mustafa Topal ise ilçede farklı ırklardan ve dinlerden güzel bir birliktelik gerçekleştiğini söyledi.
İl Müftüsü Ahmet Çelik moderatörlüğünde gerçekleşen panelde, Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yaman ise konuşmasında, Peygamber Efendimizin dünyaya gelmesinden sonra en parlak beraber yaşama siciline sahip kişilerin Müslümanlar olduğunu belirtti. Tarihin derinliklerine inmeye de gerek olmadığını söyleyen Yaman, "Sicili en temiz Müslümanlardır. Bu söz basit bir söylemeden çok bir değere sahiptir" diye konuştu.
Son Dakika › Yerel › 'Türk İslam Geleneğinde Birlikte Yaşama Tecrübemiz' Konulu Panel - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?