Türk madencilik sektöründe sağlanan tarihi uzlaşı sayesinde, 2023 yılı için belirlenen 15 milyar dolar ihracat hedefinin 23 milyar dolara ulaşması hedefleniyor.
Türk madencilik sektörünün en büyük kurumları olan Türkiye Mermer Doğaltaş ve Makine Üreticileri Birliği (TÜMMER), İstanbul Maden İhracatçıları Birliği ve Ege Maden İhracatçıları Birliği, önümüzdeki süreçte sektörün sorunlarının çözümü konusunda ortak hareket etme kararı aldı. Sektör, uzlaşı sonrası oluşacak sinerji ile 2023 yılı için belirlediği 15 milyar dolar ihracat hedefini, 23 milyar dolara ulaşmayı hedefliyor.
Nisan ayı içinde yapılan Genel Kurul Toplantıları sonrasında yeni seçilen İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu ve Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu, Maden İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Toplantısı için Mermer sektörünün kalbinin attığı merkezlerin başında gelen Afyonkarahisar'da Temmer Marble'da bir araya geldi. Toplantıda, TÜMMER, İMİB ve EMİB'in Türkiye'de madencilik sektörünün sorunlarının çözümü için ortak hareket etmesi ortak dilek olarak dile getirildi.
İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kahyaoğlu, sözde kalmayacak, özde bir birliktelik arzu ettiklerini, TÜMMER, İMİB ve EMİB Yönetim Kurulları'nın yakın zamanda değişmiş olmasının uzlaşı iklimine zemin hazırladığını kaydetti.
Madencilik sektörünün ortak bir slogan kullanmasını arzu ettiklerini belirten Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya, TÜMMER, İMİB ve EMİB'in uyumlu bir çalışma dönemine girmesinin sektörün ortak slogan kullanması için büyük bir şans olduğunu ifade etti. Türk doğaltaş sektörünün yurtdışında ve yurtiçinde katıldığı fuarlardan sektörün azami fayda sağlaması için işbirliği önerisinde bulunan Kaya, "İzmir'de düzenlenen Marble Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı için yeni bir fuar alanı oluşturuluyor. Bu fuar alanında yer tahsisi dahil, her türlü konuda sektörün görüşlerini alarak hareket edeceğiz. 2023 yılında Türkiye'nin madencilik sektöründen 23 milyar dolar ihracat geliri elde etmesi için bir sinerji sağlayacağız" şeklinde konuştu.
Maden İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Toplantısı'nda, İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kahyaoğlu, Maden İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Başkanı seçilirken, Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya ve İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve TÜMMER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Naci İlci Sektör Kurulu Başkan Yardımcısı oldu.
Maden İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu üyeleri, Sektör Kurulu Toplantısı sonrasında, İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Rüstem Çetinkaya'nın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Temmer Marble firmasının 42 bin metrekare kapalı alana sahip olan fabrikasını gezdi.
TEŞEKKÜR ZİYARETLERİNDE BULUNDULAR
Maden İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Toplantısı için Afyonkarahisar'a gelen Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu, Afyonkarahisar Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser'i ziyaret ederken, Ege Maden İhracatçıları Birliği'nde geçmiş dönemlerde Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan Şuayp Demirel, İbrahim Alimoğlu ve Remzi Karamehmet'e teşekkür ziyaretinde bulundu. EMİB Yönetim Kurulu ziyaretler sonrasında Afyonkarahisar'da ilk kez düzenlenen Mermer, Maden, Makine Teknolojileri, Sarf Malzemeleri ve İş Makinaları Fuarı'nın açılışına katıldı. - AYDIN
Son Dakika › Yerel › Türk Madencilik Sektöründe Tarihi Uzlaşı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?