Türk Yunan Bulgar Dostluk Grubu Derneği Edirne'de Açıldı - Son Dakika
Yerel

Türk Yunan Bulgar Dostluk Grubu Derneği Edirne'de Açıldı

Türk Yunan Bulgar Dostluk Grubu Derneği Edirne\'de Açıldı

Türk Yunan Bulgar Dostluk Grubu Derneği (TUYUB) Edirne Şubesi törenle açıldı.

13.11.2013 15:57

Türk Yunan Bulgar Dostluk Grubu Derneği (TUYUB) Edirne Şubesi törenle açıldı. Açılış kurdelesini Edirne Vali Yardımcısı Dr. Ayhan Özkan, Belediye Başkan Vekili Mahmut Keskin, Bulgaristan Edirne Başkonsolosu Lumobir Nikolov Popov ve Yunanistan'ın Edirne Başkonsolosu Katerina Varvarigu birlikte kestiler.

TUYUB'un Türkiye, Yunanistan ve Bulgaristan'dan vatandaşlarının aileleri kaynaşması amacıyla kurulduğu, aynı zamanda, Yunanistan'ın Orestiada'da, Bulgaristan'ın da Svilengrad'ta bir şubesi olduğu bildirildi.

Açılışta konuşma yapan Vali Yardımcısı Dr. Özkan Türkiye, Yunanistan ve Bulgaristan adına önemli bir faaliyet olduğunu söyledi. Ülkeler arasındaki tüm oluşumlara yürekten destek verdiklerini ifade eden Dr. Özkan tarihten gelen, dostluk, arkadaşlık ve komşuluk ilişkilerimiz bu tür oluşumlarla daha da pekişecek. Sizlerin geliştirdiği bu oluşumun 3 ülke sivil toplum kuruluşlarına örnek olmasını diliyoruz. Çalışmalarınızın Edirne'ye ve üç ülkeye yararlı olmasını temenni ederek, hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Belediye Başkan Vekili Mahmut Keskin, 3 ülke arasında yapılmış olan dostluk derneğinin çalışmalarında başarılar dileyerek, 3 ülke adına hayırlı olması dileklerinde bulundu. Bulgaristan Edirne Başkonsolosu Lumobir Nikolov Popov da Trakya adına önemli bir faaliyet olduğunu ifade ederek, ilişkilerin daha gelişerek iyi olacağını söyledi.

Yunanistan'ın Edirne Başkonsolosu Katerina Varvarigu ise dernek çatısı altında yapılacak çalışmalar adına başarılar dileyerek, "ikili ilişkilerin gelişmesi ümidiyle" şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından derneğin açılış kurdelesi kesildi. TUYUB Edirne Şubesi Başkanı Haluk Kaya davetlerle ilgilenerek dernek çalışma faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türk Yunan Bulgar Dostluk Grubu Derneği Edirne'de Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement