Türkiye'den KKTC'ye Su Temin Projesi - Son Dakika
Yerel

Türkiye'den KKTC'ye Su Temin Projesi

AK Parti Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Türkiye'den KKTC'ye Su Temin Projesi'ne ilişkin, "Dünyaya örnek bir projeyle Türkiye'den KKTC'ye can suyu götürüyoruz" ifadesini kullandı.

18.10.2015 11:21

AK Parti Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Türkiye'den KKTC'ye Su Temin Projesi'ne ilişkin, "Dünyaya örnek bir projeyle Türkiye'den KKTC'ye can suyu götürüyoruz" ifadesini kullandı.

Turan, yaptığı yazılı açıklamada, denizin 250 metre altında askı üzerinde 80 kilometre boru hattı inşa edildiğini, bu yönüyle bir ilk olduğunu, böylesine öneme sahip, mühendislik harikası bir projenin AK Parti döneminde yapılması, hizmete açılmasının kendileri için çok büyük gurur kaynağı olduğunu bildirdi.

Dünyaya örnek bir projeyle Türkiye'den KKTC'ye can suyu götürdüklerine işaret eden Turan, şunları kaydetti:

"Bu ana Çanakkale adına şahitlik etmek onur verici. Cuma gecesi de uzaya uydu fırlattık. 2019'da milli uydumuzun fırlatılması planlanıyor. Türkiye büyük projeleriyle dünyanın önde gelen ülkeleriyle yarışıyor. Başbakanımız açılış programında tüm Çanakkale'ye selamlarını gönderdi. İnşallah ilerleyen yıllarda Çanakkale Boğaz Köprüsü'nün de açılışını birlikte yapacağız. AK Parti 13 yılda mega projeler tamamlayarak bu konuda iddiasını ispatlamış bir parti. İnanıyorum ki 1 Kasım'dan sonra da bu hizmetlerin devamının getirebilmek için uygun ortam oluşacaktır."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türkiye'den KKTC'ye Su Temin Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement