"Türkiye Muhasebe ve Finansal Raporlama ve Standartlara Giriş" Eğitimi Verildi - Son Dakika
Yerel

"Türkiye Muhasebe ve Finansal Raporlama ve Standartlara Giriş" Eğitimi Verildi

Adıyaman Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası (ASMMMO) Seyfettin Bilen, yeni Türk Ticaret Kanunu'nun her şirkete "şeffaf" olma zorunluluğu getirdiğini belirtti.

03.01.2012 15:28

Adıyaman Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası (ASMMMO) Seyfettin Bilen, yeni Türk Ticaret Kanunu'nun her şirkete "şeffaf" olma zorunluluğu getirdiğini belirtti.

ASMMMO tarafından "Türkiye muhasebe ve finansal raporlama ve standartlara giriş" eğitim semineri düzenlendi. Okan Üniversitesi Öğretim Görevlisi Recep Selimoğlu, 2 gün sürecek seminere konuşmacı olarak katıldı.

Bilen, yaptığı açıklamada, Yeni Türk Ticaret Kanunu'nun yürürlüğe girdiğini, bu kapsamda odalarına kayıtlı üyeleri bilgilendirmek amacıyla bu programı düzenlediklerini söyledi.

Yeni Türk Ticaret Kanunu'nun çağın gereksinimlerini karşıladığını belirten Bilen, şunları kaydetti:

"Kanunla iş ve ekonomi dünyasına radikal değişiklikler getirerek ticari yaşama önemli ölçüde yenilikler getirmektedir. Türk piyasalarının uluslararası piyasalarla ticari ve endüstriyel bütünleşme, ulusal kurallardan vazgeçip finansal tabloların ileri ülkelerin konuştuğu dil ile çıkarılması ve bunlara güvenilmesinin sağlanmasıdır. İş dünyası büyük bir değişim geçirecek. İş dünyasının bu yeni anayasası sadece büyük şirketlere değil her büyüklükteki şirkete 'şeffaf' olma zorunluluğu getiriyor. Yeni yasa her büyüklükteki şirketlere, organizasyon yapısı, kurumsal risk yönetimi, mali işler ve hukuk başlıkları altında kapsamlı değişiklikler yapma zorunluluğu getiriyor. Şirketlerin kurumsal yapısında, kuruluş, işleyiş ve değişiminde, organlarında, pay sahiplerinde, sermaye yapısında, bilgi kullanımında ve paylaşımında önemli ve köklü değişikler getirmiştir."

Bilen, Oda olarak tüm bu gelişmelere hazırlanmak ve bir pencere açmak için eğitim çalışmalarının ilkini yaptıklarını belirtti.

- ADIYAMAN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Türkiye Muhasebe ve Finansal Raporlama ve Standartlara Giriş' Eğitimi Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement