Türkiye Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı Özünal Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Türkiye Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı Özünal Açıklaması

Türkiye Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı Ramazan Özünal,442 sayılı Köy Kanunu'nda muhtarlara geniş yetki ve sorumluluklar verileceğini bildirdi.

02.01.2012 16:20

Türkiye Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı Ramazan Özünal,442 sayılı Köy Kanunu'nda muhtarlara geniş yetki ve sorumluluklar verileceğini bildirdi.

Özünal, Erdemli Muhtarlar Derneğinin öğretmen evinde düzenlenen 5'inci genel kurul toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'de 53 bin köy ve mahalle muhtarı bulunduğunu söyledi.

Türkiye Muhtarlar Federasyonu olarak 442 sayılı Köy Kanunu hakkında yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi veren Özünal, "Gerçekleştirdiğimiz çalışmalara rağmen kanun tasarısı meclis gündemine gelmedi. Bu kanun tasarısının meclise taşınması için birlik ve beraberlik içinde hareket etmeliyiz" dedi.

442 sayılı Köy Kanunu'nun çıkarılması halinde köyde yaşayanların daha çağdaş yaşama imkanına kavuşacağını ifade eden Özünal, şunları kaydetti:

"Çalışmalarını tamamladığımız 442 sayılı Köy Kanunu'nda muhtarlara geniş yetki ve sorumluluklar veriliyor. Yerinden yönetimin bir aşaması olan bu çalışma bir taraftan özel idareleri güçlendirirken diğer taraftan da köy muhtarlarını güçlendirecek. Taslakta köy muhtarlarının özel idareye, mahalle muhtarlarının ise belediyeye endeksli olmasını istedik. Bunu gerçekleştirirsek sizler artık siyasilere, il ve ilçe yöneticilerine 'bizim muhtarlık maaşı ne olacak' diye sormayacaksınız. Ayrıca taslağa göre 37 bine yakın köyün imarı için mimar, mühendis, veteriner, teknisyen gibi meslek gruplarına da istihdam sağlanacak."

Bu arada, 3 dönemdir Erdemli Muhtarlar Derneği başkanlığını yürüten Ömer Kılıç, 4'üncü kez başkan seçildi. Kılıç başkanlığındaki yönetim kurulu Ömer Cırık, Ersoy Çunkur, Murat Kale, Adem Arslan, Yakup Boyalı, Ramazan Kasap, Mustafa Sağır, Rüştü Yılmaz ve Hıdır Koyuncu'dan oluştu.

- MERSİN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türkiye Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı Özünal Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement