Bilkent Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Metin Heper, Türkiye'nin kimlik meselelerini çözemediği için milliyetçilik ve ırkçılık yüzünden anayasa yapamadığını öne sürdü.
Zirve Üniversitesi'nden yapılan açıklamaya göre, Prof. Heper, Zirve Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi öğrencilerine yönelik düzenlenen "Türkiye'nin siyasal hayatıyla ilgili bazı gözlemler konferansı"na katıldı.
Heper, Türk insanının taklit etmeye alışık bir millet olduğunu ileri sürerek, "Biz batıda bir şeyleri görüyoruz ve onlar gibi giyinip onlar gibi düşünmeye başlıyoruz. Biz batıyı olduğu gibi alınca 'Bize uyar mı, uymaz mı?' diye sorgulamıyoruz. Batı diyoruz ama İngiltere'nin İngiltere, Fransa'nın Fransa olmadığını bilmiyoruz veya görmezden geliyoruz. Bu ülkeler kendi iç dinamikleri ile bir araya gelmişler, bizler gibi taklit ederek değil" ifadelerini kullandı.
Demokrasi adı altında birçok kişinin hapse atıldığını idia eden Heper, şunları bildirdi:
"1963'te kişi hak ve hürriyetlerini ön plana aldık. Solcu sağcı kavgaları başladı. 1950'lerde demokrasi çalışmaları başarısız oldu. 1980'de darbeler oldu. Hala bir denge kuramadık, yani bir anayasa hala ortaya koyamadık. Kimlik meselelerini çözemediğimiz için milliyetçilik ve ırkçılık yüzünden anayasa yapamıyoruz." - Gaziantep
Son Dakika › Yerel › 'Türkiye'nin Siyasal Hayatıyla İlgili Bazı Gözlemler Konferansı' - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?