Türkiye'nin yerli otomobili Togg Edirne'de sergilendi - Son Dakika
Yerel

Türkiye'nin yerli otomobili Togg Edirne'de sergilendi

Türkiye\'nin yerli otomobili Togg Edirne\'de sergilendi

Edirne Selimiye Meydanı'nda görücüye çıkan Türkiye'nin yerli otomobili Togg, yoğun ilgi gösteren vatandaşlar tarafından fotoğraf çektirilmek için sıraya girildi. Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, Togg aracı ile şehir turu yaptı ve vatandaşlara teşekkür etti. Togg'un özel plakası ve geçmişten geleceğe konseptiyle sergilendiği etkinlikte, Vali Kırbıyık aracın yakın zamanda kamu araçları olarak da kullanılacağını açıkladı.

11.05.2023 17:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne'de Selimiye Meydanı'nda görücüye çıkan Türkiye'nin yerli otomobili Togg'a yoğun ilgi gösteren vatandaşlar fotoğraf çektirebilmek için birbiriyle yarıştı.

İlk olarak Kırklareli ve Tekirdağ'da sergilenen Togg, Keşan ilçesinin ardından Edirnelilerin beğenisine sunuldu. Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık engelliler haftası dolayısıyla düzenlenen programın ardından öğrencilerle birlikte Togg aracı ile şehir turu yaptı. Daha sonra Selimiye Meydanı'na gelen Vali Kırbıyık, aracı heyecanla bekleyen vatandaşları selamladı. Büyük heyecan ve coşkuyla Türkiye'nin yerli otomobili Togg aracını bekleyen vatandaşlar, fotoğraf çektirebilmek için sıraya girdi.

Türkiye'nin yerli ve milli otomobili Togg, Selimiye Meydanı'nda sergilendi. Bazı vatandaşlar selfie çekerken, bazıları ise yakınlarını görüntülü arayarak heyecanını paylaştı.

"Özel plakası ve geçmişten geleceğe konseptiyle sergilendi"

Selimiye Meydanı'nda gazetecilere açıklamada bulunan Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, Edirnelilerin Togg ile tanıştığını ve özel plakasıyla birlikte şehrin fetih edildiği plakayla beraber geçmişten geleceğe konseptiyle Selimiye'nin gölgesinde sergilendiğini söyledi. Selimiye'nin ecdadın bıraktığı muhteşem eserin gölgesinde günümüz teknolojisinin ulaştığı en üst zirvelerden birisi olan yerli ve milli teknolojisi Togg'un gurunu yaşadıklarını söyleyen Vali Kırbıyık, yoğun ilgi gösteren vatandaşlara teşekkür etti.

"Yakın zamanda kamu araçları olarak da kullanmaya başlayacağız"

Sabah Keşan'a giderken ve dönerken de arabanın ne kadar üstün bir teknolojiye sahip olduğunu gördüklerini aktaran Vali Kırbıyık, "Gerek motor gücü gerek sahip olduğu teknik donanımlar hepimiz açısından büyük bir gurur vesilesi oldu. Türk milleti gerçek anlamda bir işi istediği zaman ve bu hedef doğrultusunda birlik ve beraberlik çalıştığı zaman başaramayacağı bir şey yok. Bunu İHA'da ve SİHA'da daha önce gördüğümüz örneklerini olduğu gibi bu araçta inşallah doğru bir zamanda üretilmiş hepimizin gurur duyabileceği bir eser olmuş. Emeği geçen bütün herkese teşekkür ediyorum. Bu bir tanışma inşallah Edirne caddelerinde gezen Togg sayılarının arttığını göreceğiz. Yakın zamanda Edirne Valiliği başta olmak üzere kamu araçları olarak da kullanmaya başlayacağız" ifadelerine yer verdi.

Vatandaşların bir sıra dahilinde kuraları çıktıkça alacağını söyleyen Vali Kırbıyık, Edirne'ye ve millete hayırlı olmasını temenni etti.

Togg'un Avrupa yoluna ilk adımını attığını söyleyen Vali Kırbıyık, aracın ilk önce Edirne'de daha sonra Balkanlarda ve Avrupa'da uluslararası tüm rekabet şartlarında olacağını ifade etti. Edirne kırmızısı olarak bir girişimler olduğunu aktaran Vali Kırbıyık, Edirne kırmızısının bu araca çok yakışacağını söyledi. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türkiye'nin yerli otomobili Togg Edirne'de sergilendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement