Türkiye'yi Singapur'da Temsil Edecekler - Son Dakika
Yerel

Türkiye'yi Singapur'da Temsil Edecekler

Türkiye\'yi Singapur\'da Temsil Edecekler

Edirne Bahçeşehir Koleji "The World Scholar's Cup" takımları, turnuvadan 15 madalya ve 2 kupa ile döndü.

14.05.2014 13:09  Güncelleme: 15:37

Kolejden yapılan açıklamaya göre, her yıl tüm dünyadan ilköğretim ve lise seviyesindeki okulların katıldığı World Scholar's Cup Bilgi ve Münazara Yarışması'nın Türkiye ayağı; İstanbul etabı, 10-11 Mayıs tarihlerinde Halkalı Bahçeşehir Koleji'nin ev sahipliğinde gerçekleşti.

Türkiye'nin çeşitli illerinden ve Bulgaristan'dan, ilköğretim ve lise düzeyindeki takımlarının katılımıyla gerçekleşen turnuvada 200'ü aşan öğrenci; bilgilerini ve bilgiyi yorumlama becerilerini yalnızca İngilizcelerini kullanarak yarıştı. Bireysel ve takım halinde yarışan öğrenciler iki gün boyunca 4 farklı aşamadan geçerek mücadele etti.

İngilizce öğretmenleri Banu Samana ve Erdal Kamışlı önderliğinde 4 grup olarak Edirne Bahçeşehir Ortaokulunu temsil eden yarrışmaya katılan Edirne grubu bireysel ve grup olarak farklı dallarda toplam 15 madalya ve 2 kupa kazandı.

Bahçeşehir Koleji öğrencilerinden Mehmet Ufuk Şimşek, Zeynep Delfin Yalçın, Selin Gürçağan, Murat Kaya Boyacıoğlu, Alper Çuhadar, Baha Gökdemir, Berke Çağrı Bozacı, Beyza Kuruoğlu, Meriç Çelik, Simge Sude Dalgıç, Zeynep Taştekin ve Endanur Çakmak, Singapur'da Türkiye'yi ve okullarını, uluslararası turnuvada temsil edecekler.

Edirne Bahçeşehir Ortaokulunu temsilen; yarışmaya katılıp toplamda 15 madalya ve 2 kupayla ülkemizi Singapur'da temsil etme hakkını kazanan öğrencilerin isimleri. Mehmet Ufuk Şimşek, Zeynep Delfin Yalçın, Selin Gürçağan, Murat Kaya Boyacıoğlu, Alper Çuhadar, Baha Gökdemir, Berke Çağrı Bozacı, Beyza Kuruoğlu, Meriç Çelik, Simge Sude Dalgıç, Zeynep Taştekin ve Endanur Çakmak' tır.

World Schplar's Cup Nedir?

Uluslararası bir öğrenme festivali olan World Scholar's Cup' da öğrenciler, her yıl farklı bir tema üzerinde çalışarak bilgilerini takımlar halinde dört ayrı kategoride paylaşıyorlar. Debate, Collaborative Writing, Scholar's Bowl ve Scholar's Challenge kategorilerinde öğrenciler çalıştıkları konular hakkında sentez yapıp bilgilerini sınama ve ülkelerini temsil etme şansı elde ediyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türkiye'yi Singapur'da Temsil Edecekler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement