Türkmenistanlı Öğrenciler Özgürlük Gününde Buluştu - Son Dakika
Yerel

Türkmenistanlı Öğrenciler Özgürlük Gününde Buluştu

Türkmenistanlı Öğrenciler Özgürlük Gününde Buluştu

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde (OMÜ) okuyan Türkmenistanlı öğrenciler ‘Türkmenistan Özgürlük Günü’nü kutladı ve ülkelerini tanıtan özel bir etkinlikte bir araya geldi.

19.02.2015 17:10

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde (OMÜ) okuyan Türkmenistanlı öğrenciler 'Türkmenistan Özgürlük Günü'nü kutladı ve ülkelerini tanıtan özel bir etkinlikte bir araya geldi.

OMÜ Uluslararası İlişkiler Topluluğu'nun Türkmenistanlı öğrencilerle ortaklaşa düzenlediği etkinliğe, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Süleyman Kaplan, Prof. Dr. Sevilhan Mennan, Uluslararası İlişkiler Birimi Başkanı Prof. Dr. Hüsrev Mennan, Türkmenistan Ankara Büyükelçiliği Kültür Müsteşarı Nagmat Nazarov, akademik personel ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Süleyman Kaplan, OMÜ'nün uluslararasılaşmaya verdiği önemi vurguladı. Prof. Dr. Kaplan, "Biz dünyanın 85 ülkesinden öğrencisi olan bir üniversiteyiz. Orta Asya ülkelerinden, bizim ecdadımızın geldiği ülkelerden pek çok sayıda öğrencimiz var. Özellikle Türkmenistan'dan gelen öğrenci sayımızın 300 rakamına ulaştığını söylemek isterim. Biz üniversitemizdeki eğitiminizi başarıyla tamamladıktan ve ülkenize döndükten sonra sizinle karşılıklı işbirliğimizi devam ettirmek arzusundayız. Zaten aslolan mevcut olan alt yapımızı, kaynaklarımızı, bilgimizi, teknolojimizi paylaşmaktır" dedi.

Türkmenistan Ankara Büyükelçiliği Kültür Müsteşarı Nagmat Nazarov ise yaptığı konuşmada bugün ülkesinde Bayrak bayramının ve diplomatlar gününün kutlandığını söyledi. Ayrıca ana topraklarından binlerce kilometre uzakta bulunan Türkmenistanlı öğrencilerin bu etkinliği düzenliyor olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Nazarov, "Bayrak bayramıyla ilgili Türkmen şair diyor ki 'nerede bayrağım sallanıyorsa orada kendimi kendi diyarımda hissediyorum'. Kendi bayraklarını bu özel günde binlerce kilometre uzaklarda andıkları ve dalgalandırdıkları için Türkmenistanlı öğrencilere ve onlara destek veren OMÜ' ye teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Türkmenistan hakkında bilgi veren bir video gösterimi gerçekleştirildi. Daha sonra sahne alan Türkmenistanlı öğrenciler hazırladıkları Türkmen şiirlerinden, Türkmen türkülerinden ve halk oyunlarından örnekler sundu. Ayrıca katılımcıların da büyük ilgi gösterdiği ve eğlendiği küçük skeçler sahnelendi. Sahnedeki Türkmen öğrencilere salondaki diğer Türkmenistanlı öğrenciler de eşlik ederken son derece keyifli görüntüler oluştu.

Gösterilerin ardından konuşma yapan Uluslararası İlişkiler Başkanı Prof. Dr. Hüsrev Mennan, "Biz OMÜ olarak bünyemizde bulunan uluslararası öğrencilerimizin sadece bizim kültürümüzü öğrenmelerini istemedik. Aynı zamanda sizlerden de kendi kültürünüzü bize tanıtmanızı ve burada da yaşatmanızı istedik. Bunu başardığı için Türkmen öğrencilerimize çok teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu. Ayrıca Türkmenistanlı başarılı öğrencilere Türkmenistan Ankara Büyükelçiliği tarafından burs verileceğinin müjdesini de verdi.

Programın sonunda Rektör yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Kaplan Ankara Büyükelçiliği Kültür Müsteşarı Nazarov'a teşekkür belgesi sundu. Nazarov da Prof. Dr. Süleyman Kaplan, Prof. Dr. Sevilhan Mennan ve Prof. Dr. Hüsrev Mennan'a çeşitli hediyeler verdi.

Etkinlik katılımcılara Türkmenistan'a ait olan yerel Türkmenistan pilavının ikram edilmesiyle son buldu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türkmenistanlı Öğrenciler Özgürlük Gününde Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Leyla B: Emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz !!! 0 0 Yanıtla
  • Zeynep: program harikaydı 0 0 Yanıtla

Advertisement