Tuşba'da Hasta Kurtarma Operasyonu - Son Dakika
Yerel

Tuşba'da Hasta Kurtarma Operasyonu

Tuşba\'da Hasta Kurtarma Operasyonu

Van’ın Tuşba Belediyesi ekipleri, hasta almaya giderken mahsur kalan sağlık ekiplerini kurtararak şahsın hastaneye ulaşmasını sağladı.

04.12.2015 15:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'ın Tuşba Belediyesi ekipleri, hasta almaya giderken mahsur kalan sağlık ekiplerini kurtararak şahsın hastaneye ulaşmasını sağladı.

Tuşba Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü karla mücadele ekipleri, etkili olan kar yağışının ardından yol açma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Tuşba ilçesine bağlı Çitören Mahallesi'nde rahatsızlanan hastayı olmak için giderken yolda mahsur kalan sağlık ekiplerini kurtarmak için hemen harekete geçen Tuşba Belediyesi ekipleri, zorlu mücadelenin ardından yolu ulaşıma açtılar. Kurtarılan sağlık ekipleri mahalleye ulaşarak Tera Demirtaş ve Nesibe Yıldırım isimli hastalara hemen müdahale ettiler. İlk müdahalenin ardından yeniden yola çıkan sağlık ekipleri, Tuşba Belediyesi ekiplerinin yardımıyla hastaları hastaneye ulaştırdılar.

112 Acil Servis personeli Berkay Demir, mahsur kaldıklarını belirterek, "Arkadaşlarımız da geldi ve onlarda kara saplandı. Onları da bizi de Tuşba Belediyesi ekipleri kurtardı. Hepsinden Allah razı olsun. Yaklaşık 3 saat boyunca yolda kaldık. Ambulansımızın 2 zinciri koptu ve şaft demiri kırıldı. Şu anda sadece lastiklerle ilerlemeye çalışacağız. Zincirlerimiz koptuğu için komuta doktorumuza da haber verdik. Çeki demirimizde kırıldı. Bizde başka ekip istemedik. Onlarda gelip yolda mahsur kaldı. Tuşba Belediyesi ekipleri sayesinde hastaları inşallah sağ salim götüreceğiz" dedi.

Çitören Mahalle Muhtarı Mustafa Abalı da, Tuşba Belediyesi yetkililerine teşekkür ederek, "Başkanımızın talimatıyla Garaj Amiri Koçer Abi araçları gönderdi. Hastaları kurtarmaya çalışıyoruz. İki kişide deniz kenarında mahsur kalmış. Belediye ekiplerini onları kurtarmaya gönderdim. Ölmüşler mi, kalmışları mı bilgimiz yok. Tuşba Belediyesi'ne ve Tuşba Belediyesi'nin burada çalışan personeline teşekkür ediyorum" diye konuştu. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tuşba'da Hasta Kurtarma Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement