Tütüncü'nün Esnaf Ziyaretleri Sürüyor - Son Dakika
Yerel

Tütüncü'nün Esnaf Ziyaretleri Sürüyor

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Ali Çetinkaya Caddesi esnafını ziyaret etti.

16.02.2012 13:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Ali Çetinkaya Caddesi esnafını ziyaret etti.

Ziyarette esnafın sorunlarını dinleyen Tütüncü, yapacakları çalışmalar hakkında da bilgi verdi. Tütüncü, ORÜS alanına yapacakları kongre ve sergi merkezinin 29 bin metrekare inşaat alanıyla Antalya'nın en büyüğü olacağını söyledi.

Tam olimpik kapalı yüzme havuzu çalışmalarının hızla devam ettiğini anlatan Tütüncü, Kepez Varsak Park Projesi'nin de Antalya'ya cazibe kazandıracak bir yatırım olacağını kaydetti.

-Serikli Yörükler, Tütüncü'yü ziyaret etti-

Serik Yörükler Dernek Başkanı Mustafa Kuş ve dernek yönetimi, Tütüncü'yü makamında ziyaret etti.

Tütüncü, ziyarette yaptığı konuşmada, Yörük Türkmen kültürünün önemli bir geçmişe sahip olduğunu ve topluma yön verdiğini belirterek, bu kültürün gelecek nesillere aktarılmasının zorunluluğuna inandıklarını söyledi.

Bu doğrultuda bir takım projeler hazırladıklarını anlatan Tütüncü, Barış Mahallesi'nde kent merkezinin kuş bakışı izlenebildiği 6 bin 400 metrekarelik alanda yapımı devam eden Yörük Parkı'nın, Nisan ayında hizmete gireceğini ifade etti. Tütüncü, parkta yerleşik hayat tarzına geçilmesinden sonra yok olmaya yüz tutan yaylak-kışlak kültürünün yaşatılacağını kaydetti.

Tütüncü, ayrıca Yörükler'in sahilden yaylaya göç edişlerini yılda bir kez temsili olarak düzenleyecekleri etkinliklerle Kepez'de yaşatacaklarını dile getirdi.

Serik Yörükler Dernek Başkanı Mustafa Kuş, Tütüncü'ye, Ulu Önder Atatürk'ün soy ağacının yer aldığı bir tablo hediye etti.

- ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tütüncü'nün Esnaf Ziyaretleri Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement