TVHB Merkez Konseyi Başkanı Ali Eroğlu'dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı Açıklaması - Son Dakika
Yerel

TVHB Merkez Konseyi Başkanı Ali Eroğlu'dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı Açıklaması

TVHB Merkez Konseyi Başkanı Ali Eroğlu\'dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı Açıklaması

Türk Veteriner Hekimleri Birliği (TVHB) Merkez Konseyi Başkanı Ali Eroğlu, Cumhuriyetin Türk milletinin gönlünde, milli iradenin, millet egemenliğinin, demokrasinin ve bağımsızlığın sarsılmaz ifadesi olduğunu belirterek, "Türkiye'nin istiklal ve istikbaline sahip çıkmak her vatan evladının...

29.10.2022 10:37  Güncelleme: 13:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Veteriner Hekimleri Birliği (TVHB) Merkez Konseyi Başkanı Ali Eroğlu, Cumhuriyetin Türk milletinin gönlünde, milli iradenin, millet egemenliğinin, demokrasinin ve bağımsızlığın sarsılmaz ifadesi olduğunu belirterek, " Türkiye'nin istiklal ve istikbaline sahip çıkmak her vatan evladının görevi olmalıdır." ifadesini kullandı.

Eroğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, Cumhuriyetin 99. yıl dönümü nedeniyle gururlu ve sevinçli olduklarını bildirdi.

Cumhuriyetin Türk milletinin gönlünde, milli iradenin, millet egemenliğinin, demokrasinin ve bağımsızlığın sarsılmaz ifadesi olarak yer aldığını vurgulayan Eroğlu, şu değerlendirmede bulundu:

"Cumhuriyet ile Türk milleti kendi geleceğini belirlemiş, bağımsızlığını tüm dünyaya haykırarak, Türk'süz hesap yapan emperyalistlerin hesapları alt üst etmiştir. 29 Ekim 1923 Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığının mührü olarak tarihe altın harflerle nakşolmuş, cumhurun egemenliği devralması geçtiğimiz yüzyılın en mühim stratejik şahlanışı, en kayda değer tarihsel silkinişi olarak milli hafızalardaki yerini almıştır."

Eroğlu, Türkiye'nin, geleceğine umutla baktığına işaret ederek, Türkiye'nin dünyanın saygın ve güçlü bir ülkesi olma yolunda yürüyüşünü kararlılıkla sürdüreceğini belirtti.

Eroğlu, şunları kaydetti:

"99 yıl öncesinde olduğu gibi bugün de 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' ilkesine sımsıkı sarılarak, Cumhuriyetle demokrasinin kaderini bir ve ortak görerek Türkiye'nin istiklal ve istikbaline sahip çıkmak her vatan evladının görevi olmalıdır. Türk veteriner hekimleri bütün zamanlarda olduğu gibi bugün de milletimize hizmet yolunda mesleklerini en iyi şekilde icra etmenin gayreti içinde olmaya devam edeceklerdir. Türk veteriner hekimlerinin varlığı, ülkesinin varlığı, mutluluğu ve yücelmesi içindir. Kuruluşunun 99'ncu yılında, Cumhuriyet'imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere istiklal mücadelesinin bütün kahramanlarını, eşsiz fedakarlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel TVHB Merkez Konseyi Başkanı Ali Eroğlu'dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement