Uğur Dershanesi Adapazarı Şubesi'nden Lys Öncesi Öneriler - Son Dakika
Yerel

Uğur Dershanesi Adapazarı Şubesi'nden Lys Öncesi Öneriler

Uğur Dershanesi Adapazarı Şubesi\'nden Lys Öncesi Öneriler

16-17, 23-24 Haziran 2012 tarihlerinde yapılacak 2012 Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) öncesinde Uğur Dershanesi Adapazarı Kurucu Müdürü Yavuz Müftüoğlu hem öğrencilere hem de velilere önemli açıklamalarda bulundu.

14.06.2012 15:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

16-17, 23-24 Haziran 2012 tarihlerinde yapılacak 2012 Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) öncesinde Uğur Dershanesi Adapazarı Kurucu Müdürü Yavuz Müftüoğlu hem öğrencilere hem de velilere önemli açıklamalarda bulundu.

Hafta sonu başlayacak ve birçok gencimizin geleceğini belirleyecek olan LYS ile ilgili olarak Müftüoğlu şunları söyledi; "Sevgili Öğrenciler yaşamınızın önemli bir aşamasında bulunmaktasınız, Bu güne kadar yaptığınız çalışmaların, elde ettiğiniz birikimlerin karşılığını alacaksınız. 2012 YGS'de 180 ve üzeri alan öğrenci sayısı 1 milyon 311 bin 320'dir. LYS'ye başvuran 871 bin 313 kişiden LYS-1'e 619 bin133, LYS-2'ye 308 bin 702, LYS-3'ye 666 bin 163, LYS-4'e 385 bin 659, LYS-5'e 49 bin 543 şeklindedir."

Hiçbir emeğin karşılıksız kalmayacağını kaydeden Müftüoğlu, "Ancak hak ettiğinizi alabilmeniz adına şimdi sıralayacağım önerilerimi dikkate almanızı rica ederim.

Öncelikle hatırlatmalıyım ki Adaylar sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgelerini başvuru yaptıkları her LYS için ayrı ayrı, TC Kimlik Numarası ve şifreleri ile 6 Haziran 2012 günü saat 14.00'ten itibaren ÖSYM'nin http://ais.osym.gov.tr internet adresinden edineceklerdir. Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile adayın fotoğrafı bulunacaktır. Başvuru yapılmayan LYS için Sınava Giriş Belgesi düzenlenmeyecektir. Sınava Giriş Belgeleri adayların adreslerine ayrıca gönderilmeyecektir. Adaylar internetten edinecekleri bu belgelerin renkli ya da siyah-beyaz çıktılarını ilgili LYS'de yanlarında bulundurmak zorundadır. Ancak belgenin arka yüzünde herhangi bir yazı, resim, işaret vb. bulunmamalıdır. İlgili LYS'ye ait Sınava Giriş Belgesi yanında olmayan adaylar sınava alınmayacaktır. Sınava Giriş Belgesi sadece üzerinde belirtilen LYS için geçerli olacaktır. Bir LYS için düzenlenen belge diğer LYS'ler için kullanılamayacaktır. Fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgesi olarak sadece nüfus cüzdanı veya pasaport kabul edilecektir. Nüfus cüzdanında soğuk damga basılı olmalı, adayın güncel bir fotoğrafı ve T.C. Kimlik Numarası bulunmalı, pasaportun süresi geçerli olmalıdır. Üzerinde soğuk damga, güncel bir fotoğraf veya T.C. Kimlik Numarası bulunmayan nüfus cüzdanları ile geçerlilik süresi bitmiş pasaport kabul edilmeyecektir. Özel kimlik belgesi olarak nüfus cüzdanını veya pasaportunu sınav günü yanında bulundurmayan aday, gerekçesi ne olursa olsun sınava alınmayacak; sınava alınsa bile sınavı geçersiz sayılacaktır" dedi.

Müftüoğlu son olarak öğrencilere şu tavsiyelerde bulundu: "Son gün sınav ile ilgili evrak ve malzemelerinizi hazırlayınız. Sınav yerinizi mutlaka görünüz. Stresli ve yorucu faaliyetlerden uzak durunuz. Dinlenmeye çalışınız. Sınav gecesi iyi vakit geçirmeye çalışınız. Ağır yemeklerden kaçınınız. Moral verici şeylerden bahsediniz. Yakınlarınızın moral desteğini alınız. Sınava götüreceklerinizi ve kıyafetlerinizi hazırlayınız. Sınav sabahı ise, olanağınız varsa duş alınız. Her zamankinden biraz daha erken kalkınız. Mutlaka kahvaltı yapınız. Kendinizi rahat hissedeceğiniz kıyafetler giyiniz. Sınav yerine erkenden ulaşınız. Her Soruya Şans Tanıyınız; Bunu başarmak için: Kitapçığın tamamını gözden geçiriniz. Hiçbir soruda fazla vakit geçirmeyiniz. Şıklardan önce soru metnini okuyunuz. Soru köklerini iyi anlayınız. Şıkların tamamını mutlaka okuyunuz. Cevaplarınızı çok iyi bir nedeni yoksa değiştirmeyiniz. Yanlışları eleyiniz. Hiçbir fikriniz yoksa cevap vermeyiniz. Uzun soru, zor soru değildir. Altı çizili veya koyu yazılmış sözcüğe dikkat ediniz."

Müftüoğlu açıklamasının son bölümünde ise velilere seslenerek, "Değerli velilerimiz şunu unutmayınız ki çocuklarımız bu zor ve önemli dönemlerinde bizden koşulsuz destek beklemektedirler bu anlamda sizlerden rica ediyorum lütfen sınav öncesinde ve sonrasında sonuç ne olursa olsun yavrularımızın yanında olacağımızı onlara hissettirelim ve onlara güvenelim. 2012 LYS sınavında ter dökecek tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum" dedi. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Uğur Dershanesi Adapazarı Şubesi'nden Lys Öncesi Öneriler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement