Ülkem Koleji, Eureka Bilimsel Proje Yarışmasında Birinci Oldu - Son Dakika
Yerel

Ülkem Koleji, Eureka Bilimsel Proje Yarışmasında Birinci Oldu

Ülkem Koleji, Eureka Bilimsel Proje Yarışmasında Birinci Oldu

"Asitli Bazlı Renk Körlüğü" projesi ile birinci oldu."Eureka Bilimsel Proje Yarışması"nda dereceye giren öğrencilere Ankara'da yapılan törenle ödülleri verildi.

14.05.2013 13:51

Her yıl ODTÜ Geliştirme Vakfı

Okulu tarafından düzenlenen "Eureka Bilimsel Proje Yarışması"nda Özel Manisa ODTÜ Ülkem Koleji, 7-C sınıfı öğrencileri Furkan Karagüllü ve İrem Çıkıkçı'nın

"Asitli Bazlı Renk Körlüğü" projesi ile birinci oldu.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen ortaokulu öğrencilerinin katıldığı

"Eureka Bilimsel Proje Yarışması"nda dereceye giren öğrencilere Ankara'da yapılan törenle ödülleri verildi. Ayrıca yarışmada 8-B sınıfından Aleyna Dündar ve Burak Akalın "Kekik Detan" projesi üçüncülük başarısını elde ederken 7-B sınıfı öğrencileri Berkay Ceyhan ve Tunç Batu Öztürk ise "En Güçlü Asit" projesi ile mansiyon ödülünü aldı. Ankara, Mersin, Denizli, Kayseri ve Manisa'nın katıldığı 6,7,8. sınıf öğrencilerinin yönelik yarışmada

öğrenciler Fen ve Teknoloji dersinde edindikleri birikimleriyle ürettikleri bilimsel projeleriyle Ankara'da buluştular. Yapılan değerlendirmeler Sonucunda Manisa ODTÜ Ülkem Koleji birincilik, üçüncülük ve mansiyon ödüllerine laik görüldü. Ankara'da yapılan ödül töreninde proje hazırlayan her öğrenciye teşekkür belgesi, finale kalan öğrencilere de katılım madalyaları verildi.

Ülkem Koleji, Fen ve Teknoloji Zümre Başkanı Esra Cinbiş, " ODTÜ okulları arasında gerçekleştirilen ve bu yıl 3. sü düzenlenen Eureka bilimsel proje yarışmasına okulumuz 10 proje ile katılmıştır. EUREKA BİLİMSEL PROJE yarışmasının 1. jüri değerlendirme sunucuna göre, katılımda bulunan 70 projeden 29'u Ankara' da sergilenmeye hak kazanmıştır. 29 proje arasında ODTÜ G.V. Okulu Ülkem Koleji 6.,7., ve 8. sınıf öğrencileri hazırladığı 5 proje Ankara ODTÜ okulunda final sergisine hak kazanmıştır. 03 Mayıs Cuma günü öğrenciler tarafından yapılan projelerin sunumları, ODTÜ okulları jüri üyelerine, ODTÜ okulları kurucu temsilcisi, koordinatörleri, öğretmenleri ve ziyaretçilere yapılarak ilk ön eleme gerçekleştirilmiştir" dedi.

Ülkem İlköğretim Kurumları Müdürü Arif Demir, ODTÜ Geliştirme Vakfı Okullarının diğer özel okullardan farklı olduğunu, ODTÜ okullarında geleneksel ve kalıplaşmış program anlayışı yerine yaratıcı, yenilikçi ve özgün eğitim programları uygulandığını dile getirerek " Öğrencilerimizin bilgi teknolojilerini öğrenmiş, yabancı dil iletişim becerilerini kazanmış, bilgiye ulaşma yollarını bilen ve bilgiyi ihtiyaçları doğrultusunda kullanabilen çağdaş bireyler olarak yetişmeleri hedefimizdir. Okulumuzdaki eğitim ve öğretim yaşantısında öğrencilerimizin, duyuşsal, bilişsel ve devinimsel alandaki becerilerinin ve özgüvenlerinin geliştirilmesi amaçlanmaktadır. Öğrenim etkinliklerimiz, öğrencilerimizin bilgi, duygu dünyası ve eylem biçimleri dikkate alınarak düzenlenmektedir. Proje yarışmalarında ise amaç öğrencilerin yaratıcılık, girişimcilik, analitik düşünce, zaman yönetimi ve rekabet etme yeteneklerini ortaya çıkarmaktır" diye konuştu.

Fen Bilgisi dersinin amacının soru soran, düşünen, araştıran, kendine güvenen ve iş yapan bireyler yetiştirmek olduğunu belirten Ülkem İlköğretim Kurumları Genel Koordinatörü Yaşar Coşkun ise "Diğer derslere oranla fen bilgisi dersi insan ve çevreyi daha çok ilgilendiren bir derstir. Bu nedenle görmeden, incelemeden öğrenilemeyeceği bir gerçektir. Başka bir deyişle yaparak ve yaşayarak öğrenme şarttır. Proje tabanlı öğrenme yöntemi, öğrencilere problem çözmeyi, karar vermeyi ve araştırmayı öğretir. Ayrıca öğrencilere belirlenen bir zamanda çalışma imkanı vererek sorumluluk duygusu aşılar ve gerçekçi ürünler ve sunumlarla son bulur. Okulumuzda her dersin laboratuvarı bulunmakta ve dersler uygulama yöntemiyle işlenmektedir. Projelere katılma ve başarılı olma okulumuzun en önemli amaçları arasındadır. Bu kapsamda kurulduğu ilk yıldan itibaren okulumuz ulusal ve uluslar arası birçok proje yarışmalarına katılım sağlanmış ve çeşitli dereceler alınmıştır. ODTÜ Kolejleri arasında işbirliği oluşturma ve diğer öğrencilerle tanışmada, çok büyük etkisi olan bu projeye katılan ve ödül alan bütün öğrencilerimizi başarılarından dolayı kutluyorum" dedi.

Fen ve Teknoloji öğretmenleri Bilgen Ülkü, Fulya Sepetoğlu ve Aslı Benzer ise, "Ankara ODTÜ'de yapılan yarışmada, Ülkem Koleji öğrencilerimiz hazırladıkları sunumlardaki özgüvenli, akıcı ve bilgili tavırlarıyla, sorulan soruları başarıyla cevaplayarak dikkat çektikler. Okulun başarısından dolayı mutluyuz" diyerek duygularını dile getirdiler. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ülkem Koleji, Eureka Bilimsel Proje Yarışmasında Birinci Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement