Ulu Önder Atatürk Selçuk'ta Saygı ile Anıldı - Son Dakika
Yerel

Ulu Önder Atatürk Selçuk'ta Saygı ile Anıldı

Ulu Önder Atatürk Selçuk\'ta Saygı ile Anıldı

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümün 77. yılında tüm Türkiye’de olduğu gibi Selçuk ilçesinde de anıldı.

10.11.2015 15:04

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümün 77. yılında tüm Türkiye'de olduğu gibi Selçuk ilçesinde de anıldı.

Selçuk ilçesindeki törenler, Atatürk anıtına çelenklerin sunumu ile başladı. Anma programında saatler 09: 05'i gösterdiğinde ise iki dakikalık saygı duruşu bulunulup ardından İstiklal Marşı okundu. Daha sonra anma programı Selçuk Anadolu Lisesi'nin hazırladığı Selçuk Belediyesi Efes Tiyatro Salonunda devam etti. Programa, Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Mustafa Alptuğ Aydın, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, siyasi parti temsilcileri, oda başkan ve yöneticileri, sivil toplum örgütü temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Selçuk Anadolu Lisesi Tarih öğretmeni Dilek Çelik Yaptı.

Şiirlerin okunduğu, çeşitli gösterilerin gözyaşlarıyla izlendiği törende ayrıca, Atatürk konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri de verildi.

KENT BELLEĞİNDE ATATÜRK SERGİSİ

Anma programının ardından protokol üyeleri Selçuk Belediyesi tarafından hazırlanan 'Atatürk' sergisini gezdi. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün birbirinden değerli resimlerinin yer aldığı sergide, Selçuk Belediyesi Kreş ve Gündüz Bakımevi öğrencilerinin hazırladıkları 'Anıtkabir' maketi ise büyük beğeni topladı. Ellerindeki çiçekleri protokol üyeleri ile birlikte Anıtkabir'e bırakan minikler, protokol üyelerinden takdir topladı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ulu Önder Atatürk Selçuk'ta Saygı ile Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement