Uluslar Arası Balkan Tarihi Araştırmaları Sempozyumu - Son Dakika
Yerel

Uluslar Arası Balkan Tarihi Araştırmaları Sempozyumu

Uluslar Arası Balkan Tarihi Araştırmaları Sempozyumu

Dün Balıkesir'de başlayan 'Uluslar arası Balkan Tarihi Araştırmaları Sempozyumu' Edremit ilçesine bağlı Güre beldesindeki oturumlar ile devam ediyor.günü, termal kaynaklarıyla ünlü Güre beldesinde devam etti.

27.04.2013 17:19

Dün Balıkesir'de başlayan 'Uluslar arası Balkan Tarihi Araştırmaları Sempozyumu' Edremit ilçesine bağlı Güre beldesindeki oturumlar ile devam ediyor.

Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi Toplantı Salonu'nda start alarak, 3 gün sürecek olan sempozyumun ikinci

günü, termal kaynaklarıyla ünlü Güre beldesinde devam etti. Yerli ve yabancı çok sayıda akademisyenin katıldığı 'Uluslar arası Balkan Tarihi Araştırmaları Sempozyumu'nun Güre ayağı, sabah saatlerinde, Güre Belediyesi'nin Afrodit Termal Tesisleri'nde saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlarken, protokol mensupları konuşmalar yaptı. Sempozyumu, Balıkesir Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi ve Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün düzenlediği, Güre Belediyesi'nin de desteklediği belirtildi. Kaymakam Osman Tunç, Balıkesir Milletvekilleri Ayşe Nedret Akova, Haluk Ahmet Gümüş, Güre Belediye Başkanı Kamil Saka, Zeytinli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Altınoluk Belediye Başkanı Hasan Özpolat, İl Kültür ve Turizm Müdürü Prof. Dr. Abdullah Soykan, yerli ve yabancı çok sayıda akademisyenin katıldığı sempozyumun açıl konuşmasını, ev sahibi belediye başkanı Kamil Saka yaptı. Başkan Saka, "2 gün boyunca, 6 oturumda saygın bilim adamları ve uzmanlarla Türkiye'nin Balkan coğrafyasındaki varlığı üzerine görüşme olanağı bulacağız. Balkanlardaki tarihsel ve kültürel izlerimizi irdeleme, müzakere etme ve çıkarımlar yapma şansına kavuşacağız. Mükemmel güzelliklere sahip Güre ve ev sahipliğini üstlenme onurunu yaşayan beldemiz bu organizasyon ile onur duyuyor" dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Kaymakam Osman Tunç, kendisinin de bir balkan göçmeni ailesine mensup olduğunu söyleyerek, sempozyumun önemine değindi. Son olarak konuşan milletvekilleri Akova ile Gümüş te Balkan tarihinin önemine vurgu yapıp, sempozyumun faydalı olacağını belirtti. Sempozyumun amacı hakkında bilgiler veren akademisyenler, "Söz konusu bilimsel çalışmalarda kullanılan kaynaklar ve izlenilen araştırma yönteminin tespiti ve tartışılması, bu maksat ile kurumlar arası işbirliklerini ortaya koymaktır. Sempozyumun konuları ise; Balkan tarihi araştırmalarında metodolojik yöntemler, Osmanlı arşivleri ve Balkan tarihi açısından önemi, yerel arşivler ve Balkan tarihi yazımı, Balkan ülkelerindeki Osmanlı arşiv belgeleri, göç ve iskan araştırmalarında yöne yönelimler, Balkan göçlerinin üç önemli durak noktası İstanbul - Balıkesir - İzmir, Balkan göçlerinin Balıkesir'in sosyal ve ekonomik yapısına etkisi, Balkan tarihi araştırmalarında kurumlar arası işbirliğinin önemi şeklindedir" dedi.

Akşam saatlerine kadar aralıklarla devam eden ve ilgi gören sempozyumun son gününde Kaz Dağları ile Ayvalık gezileri gerçekleştirilecek.

(SŞ)

27.04.2013 17: 10: 04

TSI

NNNN - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Uluslar Arası Balkan Tarihi Araştırmaları Sempozyumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement