Uluslararası Atatürk, Kültür ve Sanat Festivali - Son Dakika
Yerel

Uluslararası Atatürk, Kültür ve Sanat Festivali

Uluslararası Atatürk, Kültür ve Sanat Festivali

Amasya'daki "Uluslararası Atatürk, Kültür ve Sanat Festivali" kapsamında "Milli Mücadele Pul Sergisi" açıldı.

18.06.2013 17:50

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün,Amasya Tamimi ile milli mücadeleyi başlatmasının 94. yıl dönümü kapsamında düzenlenen "Uluslararası Atatürk, Kültür ve Sanat Festivali" çeşitli etkinliklerle sürüyor.

Amasya PTT Baş Müdürlüğünce etkinlikler kapsamında Saraydüzü Kışlası Milli Mücadele Müzesi ve Kültür Merkezi'nde açılışı yapılan sergide, Atatürk ve Cumhuriyet temalı toplam 314 föyde pul ve ilkgün zarfları sergilendi.

Sergide 1951'den 2009 yılına kadar basımı gerçekleştirilen pulların yer aldığını anlatan Amasya PTT Baş Müdürü Ziya Başıaçık, kökü 1800 yıllara dayanan PTT teşkilatının hizmetlerinin yanı sıra kültür ve sanat etkinliklerine büyük önem verdiklerini vurguladı.

Pul sergisinin tarihe ışık tuttuğunu belirten Başıaçık, "Sergilerimizi özel günlerde açmaya devam ediyoruz. Amacımız gelecek kuşaklara pulculuğu sevdirmek ve tarihe ışık tutmak. Uluslararası Atatürk, Kültür ve Sanat Festivali kapsamında Milli Mücadele Pul Sergisi Kongresi'ni açmaktan büyük mutluluk duyuyoruz" diye konuştu.

Açılışı yapılan pul sergisinde "Uluslararası Atatürk, Kültür ve Sanat Festivali"ne özel 18-22 Haziran tarihleri arasında kullanılacak tarih damgası yapılacağı öğrenildi.

Sergiye, Amasya Valisi Abdil Celil Öz, Belediye Başkanı Cafer Özdemir, İl Emniyet Müdürü Cemil Bayazıt, daire müdürleri ile devatlelir katıldı.

"Milli Mücadele Pul Sergisi Kongresi"nin 22 Haziran tarihine kadar açık kalacağı öğrenildi. - Amasya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Uluslararası Atatürk, Kültür ve Sanat Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement