Uluslararası Başkent Şairler ve Aşıklar Şöleni" - Son Dakika
Son Dakika Logo

Uluslararası Başkent Şairler ve Aşıklar Şöleni"

20.12.2015 11:58

Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde 10 ülkeden şair ve aşıkların katılımıyla "Uluslararası Başkent Şairler ve Aşıklar Şöleni" gerçekleştirildi.

Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde 10 ülkeden şair ve aşıkların katılımıyla "Uluslararası Başkent Şairler ve Aşıklar Şöleni" gerçekleştirildi.

Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde düzenlenen şölende, konuşan Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, dünyaya barış, sevgi, kardeşlik ve hoşgörü mirasını ozan ve aşıkların Gölbaşı'ndan haykırmasının kendileri için gurur kaynağı olduğunu söyledi.

Duruay, "10 ülkeden gelen şairlerimiz ve 8 ülkeden gelen ozanlarımızla beraber dünyaya barış ve kardeşliği haykırmak ayrı bir gurur veriyor. Coğrafyamızda akan kanın durması tekrar barış ve huzurun bu coğrafyaya hakim olması en büyük dileğimizdir" dedi.

Konuşmaların ardından aşıklar, sevgi ve kardeşlik türkülerini seslendirdi.

Kadın-Erkek aşıklar atıştı

Programda, kadın ve erkek aşıkların atışmaları da seyircilerden büyük alkış aldı. Sivaslı Aşık Ayten Gülçınar "Ah şu erkekler" ayağıyla deyişine başlarken, Karslı Behram Aktemur da "Ah şu kadınlar" ayağını başlattı.

Programın sonunda Başkan Duruay, katılanlara teşekkür plaketi verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Uluslararası Başkent Şairler ve Aşıklar Şöleni' - Son Dakika


Advertisement