Uluslararası Hayrabolu 22. Ayçiçeği Festivali ve Sanayi Fuarı Başladı - Son Dakika
Yerel

Uluslararası Hayrabolu 22. Ayçiçeği Festivali ve Sanayi Fuarı Başladı

Uluslararası Hayrabolu 22. Ayçiçeği Festivali ve Sanayi Fuarı Başladı

Hayrabolu Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen ve 23- 26 Ağustos tarihlerinde yapılacak olan 22. Ayçiçeği Festivali ve Sanayi Fuarı başladı.

24.08.2012 10:49  Güncelleme: 10:47

Hayrabolu Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen ve 23-26 Ağustos tarihlerinde yapılacak olan 22. Ayçiçeği Festivali ve Sanayi Fuarı başladı

İlk tören hükümet binası önündeki Atatürk anıtında Belediye Başkanı Hasan İrtem'in Festival çelengini koymasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra konuşan Belediye Başkanı İrtem, Festivalin Hayrabolu'nun sadece tarımsal kimliğini ön plana çıkaran bir festival olmadığını, aynı zamanda sanayisini de ön plana çıkaran bir etkinlik olduğunu ifade ederek şunları söyledi;"Ayçiçeği festivalimiz yöremizde kardeşlik ve birlik duygularını pekiştiren günlerimizdendir. 22.sini kutladığımız festivalimizde, ayçiçeği tarımının yanı sıra tarım makineleri üreten ve bunu Türkiye'nin dört bir yanına, yurt dışına ihraç eden sanayi üretiminde adın da bahsettiren Hayrabolu, yıldızı her geçen gün parlayan Organize Sanayi Bölgesiyle de gelecek yıllarda adını sıkça duyuracak sanayi kenti olma yolundadır."

Törende Bulgaristan dans grupları ve Tekirdağ Belediyesi halk oyunları ekibi gösterilerini sergiledi. .

Cumhuriyet meydanındaki törenin ardından Festival korteji yürüyüşü Babaeski Belediye bandosu eşliğinde protokol, folklor ekipleri, davulcular, animasyon ekipleri öğrenciler ve vatandaşlar tarafından gerçekleştirildi.

Kültürpark'ta festival kurdelesi Hayrabolu Belediye Başkanı Hasan İrtem, CHP Tekirdağ milletvekili Candan Yüceer, Vali Yardımcısı Doç.Dr.M. Turan Çuhadar, Tekirdağ Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Özen, Babaeski Belediye Başkanı Av. Abdullah Hacı, Malkara Belediye Başkanı Birol Kaya tarafından kesildi.

Festival açılışına protokolün yanı sıra belde belediye başkanları Bulgaristan Karnobat Belediye Başkanı Georgi Dimitrov, İl Genel ve Belediye Meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri, daire müdürleri, belediye personeli ve vatandaşlar katıldı.

Protokol festival alanındaki sanayi fuarında otomotiv, traktör ve tarım makineleri üretimi yapan sanayicilerin stantları gezdi. Bu arada TRT Anadolu Programında 26 Ağustos Pazar günü canlı olarak yayınlanacak "Çiftçiler yarışıyor" programında hediye edilecek traktörde, Belediye Başkanı Hasan İrtem tarafından test sürüşü yaptı.

Açılış sonrası Askeri Gazinoda katılımcılara kokteyl verildi.

ME-

24.08.2012 10: 28: 07

TSI

NNNN - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Uluslararası Hayrabolu 22. Ayçiçeği Festivali ve Sanayi Fuarı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement