Üniversite Öğrencilerinden Atama Protestosu - Son Dakika
Yerel

Üniversite Öğrencilerinden Atama Protestosu

Üniversite Öğrencilerinden Atama Protestosu

Öğrenciler, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2011 yılı öğretmen atamalarında rehber öğretmen kadrolarına felsefe ve sosyoloji bölümü mezunlarından da atama yapılmasıyla ilgili kararını protesto etti

18.05.2011 19:05

Sakarya Üniversitesi Hendek Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı Bölümü öğrencileri, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2011 yılı öğretmen atamalarında rehber öğretmen kadrolarına felsefe ve sosyoloji bölümü mezunlarından da atama yapılmasıyla ilgili kararını protesto etti. Üniversiteliler, bakanlığın kararının psikolojilerini bozduğunu söyledi.

Sakarya Üniversitesi'nin Hendek İlçesi'nde bulunan Eğitim Fakültesi'ne bağlı Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı Bölümü'nde eğitim gören yaklaşık 250 öğrenci, fakülte binası önünde toplanarak protesto gösterisi yaptı. Basın açıklamasını okuyan bölüm öğrencilerinden İzzettin Güven, şunları söyledi:

"Milli Eğitim Bakanlığı 12 Mayıs 2011 tarihinde internet sitesinden duyurduğu 2011 yılı öğretmen atamalarında 'Rehber Öğretmen' kadrolarına felsefe ve sosyoloji bölümü mezunlarının da atamalarının yapılmasını ilan etti.

Bu atama kararı Talim Terbiye Kurulu 07 Temmuz 2009 tarih ve 80 sayılı daha önce alınmış karara aykırıdır. Psikolojik Danışma ve Rehberlik alanlarında gelişmiş ülkelerde PDR hizmetleri lisans üstü uzmanlık düzeyinde yürütülmektedir. Milli Eğitim Müdürlüğünün kendi şurasında aldığı karara aykırı bu davranışını protesto ediyoruz. "

Güven, yapılan bu uygulamanın kendileri üzerinde psikolojik, sosyal ve akademik gelişimlerine zarar vereceğinin altını çizerek, "Rehber öğretmenlik kadrolarına alan dışı atamalar yapmaya yönelik bu yanlış davranıştan derhal vazgeçilmelidir" dedi.

Hendek Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık öğrencileri, pazar günü Ankara'da konuyla ilgili miting düzenleyeceklerini, isteyen öğrencilerin gelebileceğini belirttikten sonra protesto eylemleri sona erdi. - Sakarya/ Hendek

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Üniversite Öğrencilerinden Atama Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement