Urla Kent Konseyi Olağan Faaliyet Bilgilendirme Toplantısını Gerçekleştirdi - Son Dakika
Yerel

Urla Kent Konseyi Olağan Faaliyet Bilgilendirme Toplantısını Gerçekleştirdi

Urla Kent Konseyi Olağan Faaliyet Bilgilendirme Toplantısını Gerçekleştirdi

Urla Kent Konseyi’nin olağan faaliyet bildirme toplantısı Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

19.01.2014 12:53

Urla Kent Konseyi'nin olağan faaliyet bildirme toplantısı Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. 2013 yılında yapılan çalışmalar hakkında bilgilerin verildiği toplantıda bu yıl yapılması planlanan etkinlikler de katılımcılarla paylaşıldı.

2014 çalışma programına yön vermek adına gerçekleştirilen toplantı Urla Belediye Başkanı ve Urla Kent Konseyi Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu'nun konuşması ile başladı. Yönetime katkı sağlamak adına Kent Konseyinin özverili çalışmalarda bulunduğunu belirten Karaosmanoğlu, Urla Kent Konseyi'nin siyasi gösterişten uzak olduğunu, konseyin amacının sorunları irdeleyerek çözüme kavuşturmak, Urla halkına ve yönetime katkı sağlamak olduğunu dile getirdi.

MECLİSLER PROJELERİNİ ANLATTILAR

Toplantıda Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Harika Külçür de konuşma yaparak engelli meclisinin geçen yıl kurulduğunu ancak çalışmalara bu yıl başlandığını belirtti. Amaçlarının engelli vatandaşlara katkı ve hizmet sağlamak olduğunu belirten Külçür, bakıma muhtaç engelli vatandaşlara temizlik, refakat, ulaşım hizmetleri sağlamak için çalışmalar yaptıklarını söyledi. Külçür, yapacakları çalışmalarda herkesin desteğini beklediklerini de sözlerine ekledi. Urla'da sanatsal, sosyal aktiviteler ve gençlik projeleri için çalışmalar yaptıklarını dile getiren Gençlik Meclisi Başkanı Serkan Baştürk, gençlere önem verilmesi ve yönetime kazandırılması gerektiği konusuna değindi. Serkan Baştürk, her cuma Atatürk Kültür Merkezi'nde perde açan Toprak Sahne Tiyatrosu'na herkesi davet etti.Kent Konseyi Kadın Meclisi Yürütme Kurulu üyesi Rıfkıye Üstün de yaptığı konuşmada kadınların her alanda söz sahibi olması ve bilinçli adım atabilmesi adına Kadın Meclisi'nin kurulduğunu belirterek kadınlara yönelik sorunlara çözüm üretme amacı taşıyan meclisin, Urlalı kadınlarla birlikte, birçok kadına destek verdiğini dile getirdi.

RES KONUSU DA ELE ALINDI

Urla'nın Demircili, Yağcılar ve Kuşçular köyleri arasında Ukuf Mevkii'nde yapılacak olan rüzgar enerji santraline Kent Konseyi'nden de eleştiri geldi. Konuyla ilgili olarak Çevre mühendisi Bülent Onat, doğal enerji kaynaklarının desteklenmesi gerektiğini, olmazsa olmaz kaynaklar olduğunu ancak bazı sakıncaları olduğunu söyledi. İnsanların yaşadığı bölgede kurulan enerji kaynaklarının, mekanik yangın ve deprem olduğunda devrilme tehlikesinin olabileceğini belirten Bülent Onat, "Kurulması gereken enerji kaynağı, yaşam alanına mesafesi 5 km olması gerekirken, Urla'da yapılması istenilen türbinler yaşam alanının 400 m kadar uzağında bulunacak. Bu da halkın yaşamı için büyük tehlike oluşturacak" dedi.

19 Ocak Pazar günü Yağcılar Köyü'nde saat 13.00'da yapılacak "RES İstemiyoruz" eylemine Kent Konseyi üyeleri de katılacaklarını ve destek vereceklerini dile getirerek herkese eyleme davet ettiler. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Urla Kent Konseyi Olağan Faaliyet Bilgilendirme Toplantısını Gerçekleştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement