Ürün Güvenliği Haftası Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Ürün Güvenliği Haftası Etkinliği

Ürün Güvenliği Haftası Etkinliği

Ürün Güvenliği Haftası dolayısıyla düzenlenen bilgilendirme toplantısında konuşan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, “Artık alın teri yerine akıl terini ortaya koymamız lazım” dedi.

13.10.2016 17:26

Ürün Güvenliği Haftası dolayısıyla düzenlenen bilgilendirme toplantısında konuşan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, "Artık alın teri yerine akıl terini ortaya koymamız lazım" dedi.

Ürün Güvenliği Haftası Malatya'da çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başladı. Bu kapsamda Malatya Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen bilgilendirme toplantısında katılımcılara ürün güveliği hakkında bilgiler sunuldu. 15 Temmuz şehitleri Toplantı salonunda gerçekleştirilen 'Ürün Güvenliği Haftası' etkinliğine Malatya TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Malatya Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Akif Gülaçtı ile bakanlık görevlileri, TSO üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Akif Gülaçtı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının çalışma alanları, ürün güvenliği kapsamında, Piyasa Gözetimi ve Denetimleri (PGD) hakkında bilgiler verdi. Gülaçtı, Sanayi Ürünleri Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü tarafından her yıl düzenlenen 'Ürün Güvenliği Haftası' ilgili bilgiler verdi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak 81 ilde il müdürlükleri ve 869 denetçi ile vatandaşların can ve mal güvenliği için çalıştıklarını belirten Gülaçtı, Malatya'da gerçekleştirdikleri ürün denetimleri ile ilgili de bilgiler sundu.

2016 yılının ilk 9 ayında toplam 5 bin 693 farklı marka ve modelin denetlemeden geçtiğini belirten Gülaçtı, denetlenen ürünlerden 60 adetinin uygunsuz bulunduğunu söyledi. Uygunsuz bulunan ürünler arasında insan sağlığı, can ve mal güvenliği açısından 8 ürünün piyasaya arzının yasaklandığını belirten Gülaçtı, bu ürünlerinde piyasaya arz edilenlerinin toplatılmasına karar verildiğini kaydetti. Gülaçtı, bu süreçte tespit edilen uygunsuzluklar için ise 35 bin TL idari para cezanın kesildiğini belirtti.

Daha sonra söz alan Malatya TSO Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ise ürün güvenliği ve denetimlerinin ülkenin ihracatının arttırılması bakımından son derece önemli bir konu olduğunu söyledi. Dünya ticaret hacminin giderek büyüdüğünü ve ticaretin artık sınırlar tanımadığını belirten Erkoç, rekabet şartlarının giderek zorlaşması ile birlikte ihracatta da ürün güvenliği odaklı yaklaşımların ön plana çıktığını dile getirdi. Son 14 yıldır Türkiye ekonomisinde büyük atılımlar yaşandığını kaydeden Erkoç, "Dünya üzerinde örnek ülke haline geldik. Birçok alanda gerçekleştirdiğimiz başarılı çalışmalar neticesinde bugün Avrupa'nın 7'nci dünyanın 17'nci büyük ekonomisine sahip olduk. Türkiye'nin 2023 hedefleri 500 milyar dolar ihracat ve dünyanın ilk 10 ekonomisi arasında yer almaktır. İhracatımızı arttırmanın yolu da mutlaka daha çok üretmekten geçiyor" diye konuştu.

Hükümetin son dönemdeki sanayileşme politikaları ile ileri teknolojiye geçilmesi gerektiğini ifade eden Erkoç, "Katma değeri yüksek olan yeni tabiri ile inovasyon dediğimiz ürünlere geçmemiz lazım. Bizim artık alın teri yerine akıl terini ortaya koymamız lazım. Dünya şu anda bilgi çağını yaşıyor. Bizim de bilgiye ulaşmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı. Bilgiye ulaşılmadan hedeflere ulaşılamayacağını dile getiren Erkoç, "Onun için gençlerimizi yetiştirirken dünya şartları içerisinde onları bilgiye eriştirme noktasında daha genç yaşta branşlaşmaya giderek mesleki noktada ciddi bir şekilde yetiştirmemiz gerekiyor" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Sanayi ve Teknoloji Uzmanları Ahmet Hamdi Takan ile Ozan Emrah Gök tarafından 'Ürün Güvenirliği' üzerine sunum gerçekleştirildi. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ürün Güvenliği Haftası Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement