Uşak 10 Yıldır Çevre Yolunubekliyor - Son Dakika
Yerel

Uşak 10 Yıldır Çevre Yolunubekliyor

Uşak 10 Yıldır Çevre Yolunubekliyor

Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, geçtiğimiz günlerde ihalesi yapılan çevre yolu projesine 2012 yılında başlanacağını bildirdi.

13.01.2012 13:39

Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, geçtiğimiz günlerde ihalesi yapılan çevre yolu projesine 2012 yılında başlanacağını bildirdi. Uşak'ın 10 yıldır çevre yolu projesinin hayata geçirilmesini beklediğini belirten Erdoğan, "Çevre yolu kent trafiğini rahatlatacak" dedi.

İzmir-Ankara karayolunun Uşak'ı ortadan ikiye ayırdığını ve yoğun trafik akışı nedeniyle zaman zaman ciddi kazaların meydana geldiğini belirten Belediye Başkanı Ali Erdoğan, projenin önemine değindi. Uşak'ın 10 yıldır çevre yolu projesinin hayata geçirilmesini beklediğini anlatan Erdoğan, 30 kilometre uzunluğundaki projenin yaklaşık 60 milyon TL'ye mal olacağını söyledi. Çevre yolunun Ankara-İzmir hızlı tren ve otoyol projelerine entegre olduğunu ve yapımına 2012 yılında başlanacağını ifade eden Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, "Çevre yolu projesi yıllarca kentin kuzeyinden mi güneyinden mi geçsin diye tartışıldı. Biz projenin kentin güneyinden geçmesinin daha uygun olacağını söylüyorduk. Proje hazırlandı ve çevre yolu kentin güney kemsinden geçecek. Çevre yolu tamamlandığında kentteki iki organize sanayi bölgesi birbirine bağlanacak. Uşak'tan Denizli'ye, Ulubey ve Eşme ilçelerine gitmek isteyen sürücüler şehir içine girmeden çevre yolunu kullanabilecek. Bunun yanı sıra hızlı tren ve otoyol projelerine de entegre olacak. Bu nedenle çevre yolu Uşak için büyük önem taşıyor. 30 kilometre uzunluğundaki çevre yolu Uşak Organize Sanayi Bölgesi yakınlarından başlayarak Havaalanı karşısında bitecek. İhalesi yapılan proje yaklaşık 60 milyon TL'ye mal olacak. Başbakan Erdoğan ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a çevre yoluna verdikleri destek nedeniyle teşekkür ediyoruz" dedi.

ŞEHİR MERKEZİNİ Ankara-İzmir YOLUNA TAŞIYACAĞIZ

Çevre yolu projesinin hayata geçmesinden sonra şehir merkezinden geçen Ankara-İzmir karayolunun belediyeye devredileceğini de belirten Ali Erdoğan, "Proje hayata geçtiğinde şehir merkezini Ankara-İzmir yoluna taşıyacağız. Yeni Devlet Hastanesi, Adliye Sarayı gibi yatırımlar bu yol üzerinde inşa ediliyor. Şehirler arası otobüs terminalini Şeker Fabrikası yakınlarına taşıyacağız. Bir çok banka ve kamu kurumu da bu alana çıkacak. Bazı bankalar şimdiden yol üzerinde şube açmaya başladı. Otobüs terminalini taşıdığımızda belediye binasını mevcut otogara taşımak istiyoruz. Kentsel dönüşüm projesi de bu anlamda büyük önem taşıyor. Böylece kent İsmetpaşa Caddesi'ne hapsolmaktan kurtulacak" dedi. - UŞAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Uşak 10 Yıldır Çevre Yolunubekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement