Uşak Valisi Özdemir Çakacak: "Anız Yangınlarına İzin Vermeyeceğiz, Bu Konuda Kararlıyız" - Son Dakika
Yerel

Uşak Valisi Özdemir Çakacak: "Anız Yangınlarına İzin Vermeyeceğiz, Bu Konuda Kararlıyız"

Uşak Valisi Özdemir Çakacak orman yangınları ile mücadele için il genelinde etkili önlemler alacaklarını belirterek, "Anız yangınlarına izin vermeyeceğiz" dedi.

25.05.2012 15:45

Uşak Valisi Özdemir Çakacak orman yangınları ile mücadele için il genelinde etkili önlemler alacaklarını belirterek, "Anız yangınlarına izin vermeyeceğiz" dedi.

Vali Özdemir Çakacak başkanlığında Valilik Toplantı Salonu'nda Uşak İli Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan Vali Özdemir Çakacak Uşak'ın yüzde 40'ının ormanlık alanlarla kaplı olduğunu belirterek orman yangınlarına karşı tüm Uşak halkının duyarlı olması gerektiğini söyledi.

Yaz aylarında meydana gelebilecek yangınlara karşı gerekli tedbirlerin alınacağını ifade eden Vali Çakacak, şöyle konuştu:

"Orman yangınları ile mücadelede öncelikle halkın bilgilendirilmesi ve duyarlılığının artırılması gerekir. Bu bağlamda köylerimizde çeşitli eğitim çalışmaları yapacağız. Ayrıca anız yangınlarıyla etkili bir şekilde mücadele etmek hususunda da kararlıyız. Kanun, anız yakma eylemini suç olarak tanımlamış ve yasaklamıştır. Bu nedenle ekolojik dengeyi bozacak bu girişimden vazgeçmemiz, anız yakma girişiminde bulunanları uyarmamız ve hiç çekinmeden güvenlik güçlerimize haber vermemiz vatandaşlık görevidir. Halkımızın bu konuda duyarlı olacağına inanıyorum. Anız yangınlarına karşı güvenlik güçlerimiz ve ilgili kurumlarımız aralıksız denetlemelerine devam edecek ve kanun hükümleri ne gerektiriyorsa uygulanacaktır."

Toplantıda Uşak Orman İşletme Müdürü Mehmet Çelik, orman yangınları ile mücadele ve yapılan çalışmalar hakkında sunum yaptı.

Toplantıya Garnizon Komutanı Jandarma Albay İsmail Özcan, Belediye Başkan Vekili Mustafa Gündüz, Vali Yardımcısı İsmail Gürsoy ile ilgili kurum müdürleri katıldı.

- UŞAK

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Uşak Valisi Özdemir Çakacak: 'Anız Yangınlarına İzin Vermeyeceğiz, Bu Konuda Kararlıyız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement