Uşaklı Maratoncu Bütün Köyü Koşturuyor - Son Dakika
Yerel

Uşaklı Maratoncu Bütün Köyü Koşturuyor

Uşaklı Maratoncu Bütün Köyü Koşturuyor

Uşak'ın başarılı ultra maraton koşucusu Akın Yeniceli, Kapadokya Maratonu'na köyünde koşarak hazırlanıyor.

23.07.2013 09:58

Uşak'ın başarılı ultra maraton koşucusu Akın Yeniceli, Kapadokya Maratonu'na köyünde koşarak hazırlanıyor.

Türkiye çapında onlarca katıldığı maraton koşusunda derece elde eden Akın Yeniceli, en son Uşak'tan İstanbul'a Beyaz Show programına 550 kilometre koşarak canlı yayına katılıp adından söz ettirmişti.

Katılacağı yarış öncesi özel hayatının kapılarını İHA Uşak Muhabirine açan Akın Yeniceli'nin hayatı bir hayli renkli ve hareketli geçiyor. Başarılı maratoncunun yeni hedefi ise 24 Temmuz'da başlayacak, 4 gün sürecek Uluslar arası Kapadokya Maratonu'nda derece elde etmek.

Her sabah saat 06.00'da kaldığı Uşak Öğretmen Evi'nden çıkıp Atapark'ta bulunan koşu pistinde 45 tur atarak, yaklaşık 40 kilometre koşan Yeniceli, sabah antrenmanı tamamlıyor. Haftada en az üç defa ailesinin yaşadığı Uşak merkeze 43 kilometre mesafede bulunan Corum köyüne koşarak giden Yeniceli, burada Uşak - Ankara karayolu üzerinde köylerinin dönüş yolunda, yoldan geçen yolculara katmer ve gözleme satarak hayatını idame eden ailesine yardım ediyor.

Akın Yenicelş, halası, annesi ve babasının hazırladığı organik köy kahvaltısını yaptıktan sonra babası ile kısa antrenmana çıkıyor. Koşu sırasında köylülerde Yeniceli'ye eşlik ediyor. Yeterli imkan olmamasından dolayı riskli de olsa uzun mesafeli antrenmanlarını şehirler arası karayolu üzerinde yapan Yeniceli, hayallerinden vazgeçmiyor. Maratoncunun bu yoldaki en büyük manevi destekçisi ise babası Şakir Yeniceli. 65 yaşında olmasına rağmen çoğu yarışa Akın ile birlikte katılarak ona destek veriyor. Akın yarışmalara evium.com'un sahibi Uşaklı iş adamı Hüseyin Keskin'in destekleriyle katılıyor.

Hayatı neredeyse koşarak geçen Akın Yeniceli'nin en büyük hayali; büyük sponsor firmalar ve kulüp bularak, yurtdışında düzenlenen ultra maratonlara katılıp ülkesine ve memleketine altın madalyalar kazandırarak Ay Yıldızlı bayrağı gönlere çektirmek.

Akın yarın katılacağı yarış öncesinde anne ve babasından helallik alarak yeniden yollara düştü. Katılacağı Uluslar arası Kapadokya Ultra Maratonu toplam 4 gün sürecek ve 80 kilometre mesafede. Birbirinden zorlu 4 etapta koşulacak yarış, her gün 20 kilomtere koşulacak. Akın Yeniceli 2012'de koşulan aynı yarışı 1. bitirmişti. - UŞAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Uşaklı Maratoncu Bütün Köyü Koşturuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement