Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kuvvet ilde seracılığı geliştirmek için proje hazırladıklarını söyledi.
Kuvvet, gazetecilere yaptığı açıklamada "Teknolojik Seracılığın Geliştirilmesi ve Sera Kültürü" konusunda proje hazırladıklarını bildirdi. Hollanda Tarım Ticaret Destek Ofisi (NABSO) ile ortaklaşa yürütülecek projenin Avrupa Birliği Hayat Boyu Öğrenme Programı çerçevesinde yürütüleceğini vurgulayan UTSO Başkanı Mustafa Kuvvet, amaçlarının seracılığı geliştirmek olduğunu kaydetti.
UTSO tarafından oluşturulacak seranın Hollanda'daki teknolojik seraları inceleyeceğini, modern sera imalatı, kurulumu, sera teknolojisi, tohum, paketleme ve seracılık eğitimi gibi alanlarda raporlar hazırlayacağını ve Uşak'ta teknolojik sera kurulumunu teşvik etmek amacıyla bilgilendirme toplantıları düzenleneceğini ifade eden Kuvvet şunları söyledi:
"Projenin amaçları arasında katılımcıların Hollanda'daki seracılık teknolojisi ve hizmetleri, yaş meyve sebze paketleme, pazarlama ve ticareti organizasyonları konularında fikir sahibi olma ve bağlantı şansını yakalayabilmelerini sağlamak. İlimizde verimli topraklar var. Jeotermal enerji ile teknolojik seralar kurulabilir. Hollanda'daki tecrübe birikimini ilimize getirmeyi istiyoruz."
- UŞAK
Son Dakika › Yerel › Utso Başkanı Kuvvet: 'Hollanda'nın Seracılık Konusundaki Tecrübelerinden Faydalanmak İstiyoruz' - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.