Uzmanlardan Soğuk Hava Uyarısı - Son Dakika
Yerel

Uzmanlardan Soğuk Hava Uyarısı

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde havanın soğumaya bağlı hastalıkların arttığını söyleyen uzmanlar, vatandaşları zorunlu olmadıkça dışarıya çıkmamaları konusunda uyardı.

25.01.2012 12:03

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde havanın soğumaya bağlı hastalıkların arttığını söyleyen uzmanlar, vatandaşları zorunlu olmadıkça dışarıya çıkmamaları konusunda uyardı.

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde son günlerde Sibirya soğuklarını andıracak şekilde sert geçmesi vatandaşı çarptı. Soğuk havaların etkisi ile iki gündür hastane adeta dolup taştı. Özelikle çocuk ve dahiliye polikliniği önü hastalar yüzünden yoğunluk yaşadı Soğuk havalara karşı vatandaşları uyaran yetkililer, soğuk hava nedeniyle zorunlu olmadıkça dışarı çıkmaması gerektiğini dikkat çekerek, bu mevsimde vatandaşların portakal, mandalina ve limon gibi ürünlerin tüketilmesi gerektiğini vurguladılar.

Soğukların her geçen gün daha etkili olduğununu dile getiren uzmanlar, bu havalar hastalıklar için tetikleyicidir. Yaşlı ve çocuklar gerekli olmadıkça dışarı çıkmamalıdırlar. Soğuk havalar nedeniyle vatandaşların sürekli uyaran uzmanlar, özellikle yaşlıların, çocukların, kalp, astım ve diyabet gibi sağlık sorunları olan kişilerin havanın çok soğuk olduğu günlerde mecbur kalmadıkça sokağa çıkmaması gerektiğini söyledi. Son günlerde havanın soğumasıyla birlikte hasta sayısında da her geçen gün artış

olduğu 200 kişinin polikliniklerine başvurduğunu belirten yetkililer, soğukların iyice arttığı günlerde hasta sayısının 300'e kadar çıktığı dile getirildi. Giyime özen gösterilmesi gerektiğini belirten yetkililer, soğuktan korunmanın yanı sıra terlememenin de önemli olduğunu belirtiyor. Uzmanlar, "Soğuk havaya bağlı olarak nezle, grip, faranjit, larenjit, sinüzit, orta kulak iltihabı, bronşit, astını ve zatürree gibi hastalıkların görülme sıklığı artar, özellikle bu hastalıklar çocukları, yaşlıları,

hamileleri ve kronik sağlık sorunları olanları olumsuz etkiler. Soğuk özellikle akciğerin akut veya kronik tüm hastalıklarını tetikler. Kronik böbrek ve diyabet hastaları, kalp hastaları, aşırı soğuklardan çok daha fazla etkilenirler" dedi.

Diğer yandan geceleri havaların -5 dereceye düştüğü ilçede, vatandaşların dışarıya çıkmaması hususunda uyarılar yapıldı.

Sıcak iklime alışkın olan ilçe halkı soğukların kendilerini son derece etkilediğini dile getirerek geceleri dışarıya çıkmaya cesaret edemediklerini dile getirildi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Uzmanlardan Soğuk Hava Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement