Çerkezköy'de Kur'an Kursu Programları Konferansı Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Çerkezköy'de Kur'an Kursu Programları Konferansı Düzenlendi

Çerkezköy\'de Kur\'an Kursu Programları Konferansı Düzenlendi

Tekirdağ'ın Çerkezköy Müftülüğünün düzenlediği Yaz Kur'an Kursu Programları ve Verimliliği Arttırma konulu konferans büyük ilgi gördü.

24.06.2014 09:59  Güncelleme: 10:06

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi Müftülüğü'nün, Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda düzenlediği Yaz Kur'an Kursu Programları ve Verimliliği Arttırma konulu konferans büyük ilgi gördü. Konferansa konuşmacı olarak katılan Saray İlçe Müftülüğü Vaizi Nurettin Öztürk, Kuran'ın sevdirilmesi gerektiğini söyledi.

Yaz Kuran kursuna katılan çocukları kurslara ve camiyi sevdirmek için çocuklarla çok iyi diyalog kurulması gerektiğini belirten Öztürk, Kur'an kurslarına katılımın her geçen yıl giderek arttığını kaydetti. Yaz Kuran Kurslarının yaz tatilinde çocukların dini bilgilerini geliştirmeleri ve namaz kılacak duaları öğrenmeleri açısından önemli olduğunu belirten Nurettin Öztürk, "Yaz Kuran kursları öğrencilerin İslamın temel kaynağı olan Kur'an-ı Kerim-i doğru ve usulüne uygun bilmeleri ve okumaları ve ibadetlerini yapabilecek duaları ezberlemeleri açısından çok önemlidir. 1961'te mevzuata konulmuş olan yaz Kuran Kursları 1981 yılından itibaren tüm Türkiye genelinde başlatılmıştır. Bu kurslara her yıl ilgide giderek artmaktadır. Örneğin 2012 yılında 79 bin 745 cami ve Kuran kurslarında 2 milyon 417 bin 766 öğrenciye 91 bin 819 Diyanet görevlisi eğitim vermiştir. 2013 yılında da 328 bin 193 cami ve kuran kursunda 3 milyon 59 bin 380 öğrenci katılmış olup 119 bin 282 Diyanet görevlisi eğitim vermiştir. Bu da her yıl kurslarımıza ilginin giderek arttığını gösteriyor" dedi.

Kuran kurslarının yaz tatilinde çocukların boş vakitlerini verimli bir şekilde değerlendirmeleri ve çocukları sokakların olumsuzluklarından kurtulmaları için çok iyi bir fırsat, aynı zamanda yol yöntem belirlemeleri acısından da önemli olduğuna dikkat çeken Öztürk, "Bu kurslarda çocuklar namaz kılacak kadar dua öğrenmesi de çok önemlidir. Aynı zamanda kursa katılan çocuklarımız İslam'ın temel kaynağı olan Kuran-ı Kerim'i doğru ve usulüne uygun okumaları, ibadetlerini iyi yapmaları açısından da önemlidir. Kuran kurslarında eğitim saatleri normal eğitim saatlerinden kat kat fazladır. Bu nedenle çocukları kurslara bağlamak onlara Kuran-ı Kerim'i sevdirmek için çocuklarla çok iyi diyalog kurulmalı ve kursları sevdirmeliyiz. Gerekirse zaman içinde futbol ve piknik etkinlikleri de düzenleyerek çocukları kuran kurlarına çekmeliyiz" açıklamasında bulundu. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çerkezköy'de Kur'an Kursu Programları Konferansı Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement