Vali Çiftçi, Kaymakamlarla Toplantı Yaptı - Son Dakika
Yerel

Vali Çiftçi, Kaymakamlarla Toplantı Yaptı

Vali Çiftçi, Kaymakamlarla Toplantı Yaptı

Ordu Valisi Kenan Çiftçi, Ordu Valiliği görevine başladığı beşinci günde, sabah erken saatlerde İlçe Kaymakamlarıyla kahvaltılı toplantı yaptı.

07.06.2013 18:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu Valisi Kenan Çiftçi, Ordu Valiliği görevine başladığı beşinci günde, sabah erken saatlerde İlçe Kaymakamlarıyla kahvaltılı toplantı yaptı.

Vali Yardımcıları Ömer Adar, Salih Yüce, Niyazi Erten ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Aydın'ın da katıldığı toplantıda, çalışma sistemi ve prensipleriyle ilgili bilgiler veren Vali Kenan Çiftçi, ayda bir kez ilçe kaymakamlarıyla toplantı yapacağını söyledi.

"İLÇENİZE HAKİM OLUN"

İlçelerde prensip olarak daha çok kaymakamlardan bilgi aldığını ifade eden Vali Çiftçi, kaymakamların ilçelerine hakim olmasını arzu ettiğini söyledi. Vali Çiftçi, yapılan kaymakamlar toplantısında, aylık değerlendirmeler veya gündeme göre istişare yaptığını dile getirdi.

"BİR AYAĞINIZ ÜNİVERSİTEDE OLSUN"

Kaymakamlara, yüksek lisans ve doktora eğitimi yapmaları tavsiyesinde bulunan Vali Çiftçi, "Bir ayağınızı üniversiteye atmanızı arzu ediyorum. Üniversitede yüksek lisans veya doktora yapmanızı şiddetle tavsiye ediyorum. Bilgi günlük değişiyor. O'nun için kendinizi geliştirmelisiniz. Hangi alan ilginizi çekiyorsa, o alanda kendinizi geliştirmenizi arzu ediyorum. Göreceksiniz, kendinizi geliştirmekten zevk alacaksınız" dedi.

Hafta sonu izinlerinin kullanımı konusunda da kaymakamlara tavsiyelerde bulunan Vali Çiftçi, "Hafta sonları bazen ilçe dışına çıkıyor olabilirsiniz. Ben ilçelerinizi ve ilçelerinizdeki hareketliliği tam olarak bilmiyorum. Bu durumu ilçelerinize göre kendiniz değerlendirin. İlçenizi önemli birisi ziyaret edecekse, izin alarak gitmelisiniz" şeklinde konuştu.

Kaymakamlardan, kendilerinin de bizzat içinde olacakları projeler hazırlamalarını ve yürütmelerini isteyen Vali Çiftçi, "Sizlerin içinde olduğu en az bir projeniz olsun. Sizler ilçedeki her şeyi takip ediyorsunuz ama öyle bir proje olmalı ki bizatihi sizler işin içinde olmalısınız. Hatta projenin yürütücüsü olmalısınız. Bunu ben kendim de uyguluyorum. Geçmişte eğitim projelerinde yer aldım. Mutlaka bir projenin içinde yer almanızı ve uygulamanızı arzu ediyorum" dedi.

"İLÇEDEKİ PROJE VE YATIRIMLARI TAKİP EDİN VE KONTROL EDİN"

Kaymakamlardan, ilçelerdeki kamu yatırımlarını bizzat yerinde görüp, kontrol etmelerini isteyen Vali Çiftçi, "Her ilçede mutlaka İl Özel İdaresi'nin yatırımları vardır. Hem sizlere aktardıkları paralarla, hem de merkezden yönettikleri yatırımları var. Bu yatırımları mutlaka gidip yerinde görün. Kamu kurum ve kuruluşlarının bina inşaatlarını, okul inşaatlarını mutlaka yerinde görmenizi ve kontrol etmenizi istiyorum. İlçedeki kamu yatırımlarının sizin tarafınızdan takip edilmesini ve bilinmesini arzu ediyorum" diye konuştu.

"VATANDAŞLARIN ŞİKAYETLERİNE KARŞI DUYARLI OLUN VE ÇÖZÜM ÜRETİN"

Vatandaşların şikayet konularına karşı duyarlı olunmasını da isteyen Vali Çiftçi, "Vatandaşlarımızın çoğunlukla sosyal yardımlarla ilgili şikayetleri olmaktadır. Muhtaç durumda bulunan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının giderilmesi gerekir. Taleplerin yasal olarak yerine getirilememesi halinde ise, vatandaşa durum izah edilmeli" dedi. Sosyal yardımlarla ilgili Kütahya'da yaptığı uygulamayı kaymakamlara anlatan Vali Çiftçi, oluşturulan 3-4 kişilik ekiplerle mahalle mahalle dolaşıp, her eve girip muhtaç durumda bulunan vatandaşları ve ihtiyaçlarını tespit etmeye çalıştıklarını söyledi.

Ayda bir veya iki ayda bir mutlaka ilçeleri gezdiğini ifade eden Vali Kenan Çiftçi, çalışma sistem ve prensipleri konusunda ilçe kaymakamlarına yaptığı tavsiye ve talimatların sonuçlarını ilçe ziyaretlerinde görmek istediğini ifade etti.

Vali Kenan Çiftçi, toplantıya katılan Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri'nin kısa özgeçmişlerini de dinledikten sonra toplantıya son verdi. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Çiftçi, Kaymakamlarla Toplantı Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement