Vali Lekesiz, Hatay Yeni Arkeoloji Müzesi İnşaatında İncelemelerde Bulundu - Son Dakika
Yerel

Vali Lekesiz, Hatay Yeni Arkeoloji Müzesi İnşaatında İncelemelerde Bulundu

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz Hatay Yeni Arkeoloji Müzesi inşaatında incelemelerde bulundu.

04.07.2012 16:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz Hatay Yeni Arkeoloji Müzesi inşaatında incelemelerde bulundu.

Lekesiz, Antakya'ya bağlı Maşuklu Beldesi'nde yapımı devam eden müze inşaatında yaptığı açıklamada, sayısız kültürel mirasa sahip olan kentin bu değerlerinin sergilenmesi ve gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla yaptırılan müzede çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini söyledi.

İnşaat alanında incelemelerde bulunarak İl Özel İdare Genel Sekreteri Muhittin Şahin ve diğer ilgililerden bilgi alan Lekesiz, çalışmaların titizlikle devam etmesi ve zamanında bitirilmesi konusunda talimat verdi.

Lekesiz, müzik eşliğinde ışık oyunlarıyla farklı bir atmosfere sahip olacak müzenin, tarihe ve arkeolojiye merak duyan herkeste derin bir heyecan uyandıracağını belirterek, müzenin 2 adet işlik ve uygulama alanı, 2 adet sözel kurs salonu, çocuk müzesi gibi eğitim alanları ile birlikte sosyal aktiviteleri de bünyesinde barındıracağını ifade etti.

Yeni müzenin ilin kültür hayatına katkıda bulunacağını, 249 metrekarelik kütüphane ve arşiv bölümüyle araştırmacılara daha kaliteli hizmet vereceğini belirten Lekesiz, müzede, hediyelik eşya satış merkezleri, kapalı sergileme alanları, bahçesinde lahitler, sütun başlıkları, büyük taş eserler, gezinti yolları, çok amaçlı yeşil alanlar, spor alanları, kafeterya, mutfak, dinlenme alanları, toplantı salonu ve otopark bulunacağını da kaydetti.

Mozaik sergi alanı açısından dünyanın en büyük müzelerinden biri olacak yapının 4 Şubat 2011 tarihinde ihalesi yapılmış, yine Mayıs 2011'de temeli atılmıştı. 53,5 dönümlük alanda bodrum, zemin ve 1. kat, 4 kısım ve 16 bloktan oluşan müzeyi, aynı anda 800 ziyaretçi gezebilecek.

Yeni Arkeoloji Müzesinin, Hatay'ın ilk çağlardan Ortaçağ'a kadar geçmiş yerleşimlere ve kültürlere tanıklık eden arkeolojik malzemelerin korunduğu, onarıldığı, araştırıldığı, yorumlandığı, öğrenme ve bireysel gelişim için toplumun her kesiminin dikkatine ve beğenisine sunulduğu yeni müzecilik anlayışının fiziksel ve içeriksel tüm gerekliliklerini bünyesinde barındıran bir kültür kurumu, içerdiği ve sunduğu koleksiyonlar itibarıyla yalnızca Türkiye'nin değil, dünyanın sayılı arkeoloji müzelerinden biri olacağı belirtildi.

Muhabir: Abdulgafur Kılıç

Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar - HATAY

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Vali Lekesiz, Hatay Yeni Arkeoloji Müzesi İnşaatında İncelemelerde Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement