Vali Makamına Kız Öğrenci Oturdu - Son Dakika
Yerel

Vali Makamına Kız Öğrenci Oturdu

Vali Makamına Kız Öğrenci Oturdu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Muş Valisi Ali Çınar'ın koltuğuna oturan Zafer Çağlayan İlköğretim Okulu 6'ıncı sınıf öğrencisi Şeymanur Yılmaz, kız çocuklarını okullaştırılması konusunda gerekli çalışmaların yapılmasını...

20.04.2012 14:27

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Muş Valisi Ali Çınar'ın koltuğuna oturan Zafer Çağlayan İlköğretim Okulu 6'ıncı sınıf öğrencisi Şeymanur Yılmaz, kız çocuklarını okullaştırılması konusunda gerekli çalışmaların yapılmasını istedi.

Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Okul Müdürü Hicri Sayan, öğretmenler Tuba Memiş, Zekeriya Demir ile arkadaşları Zahir Arslan, Zehra Yılmaz ve Muhammed Sezai Yılmaz'ı makamında kabul eden Vali Ali Çınar, makamını Zafer Çağlayan İlköğretim Okulu öğrencisi Şeymanur Yılmaz'a devretti. Koltuğa oturduktan sonra bir konuşma yapan temsili Vali Şeymanur Yılmaz, Atatürk'ün kendilerine çizdiği yoldan ayrılmayacaklarını söyledi. Kız çocuklarını okullaştırılması konusunda Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı'ya talimat veren Şeymanur Yılmaz, daha sonra sağlık konusuna değindi.

Telefonla Belediye Başkanı Necmettin Dede ile Emniyet Müdürü Muharrem Durmaz'ı arayan Yılmaz, okulların çevre düzenlemesi ve güvenlik konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmesini istedi.

Koltuğunu kız öğrenciye devreden Vali Ali Çınar ise, öğrencilerin önerilerini dikkatle dinlediğini ve bu önerileri birer talimat olarak kabul ettiğini söyledi. öğrencilerin bir an önce yapılmasını istediği Devlet Hastanesi inşaatının devam ettiğini ifade eden Çınar; "Çocukların projelerini, önerilerini dikkatle dinledik. Çok diplomatik bir şekilde bize görev verdiler. Bunların hepsini kabul ettik. Özellikle zaten üzerinde hassasiyetle durduğumuz eğitim öğretim hizmetlerinin geliştirilmesi, sağlık hizmetlerinin geliştirilmesi konusunda öneriler oldu. Öğrencilerimizin önerileri arasında yer alan hastanemizin inşaatı devam etmektedir. 2013 yılının Ağustos aylarında bitecek" dedi.

Kız çocuklarının okullaştırılması konusunda gerekli çalışmaların sürdüğünün altını çizen Çınar şunları kaydetti;

"Kız çocuklarının okullaşmasının arttırılması, ailelere rehberlik yapılması konusunda öneri geldi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız gayretli çalışmalar sergiliyor. Ayrıca yakında aile danışmanları görevlendirilecek. Özellikle kız çocuklarının okullaşması, eğitime devamsız öğrencilerin devamlarının arttırılmasına yönelik Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve SODES projelerimiz vasıtasıyla da bu konuda gayretle çalışıyoruz. Şu ana kadar sahip olduğumuz veriler yeterli olmadığımız gösteriyor. Bu veriler her geçen gün yukarı doğru çıkıyor. Bu olumlu gelişmeyi hızlandırmak istiyoruz. Daha fazla çalışmamız gerektiğini ben kabul ediyorum. Bu konuda 23 Nisan Valimizin de tespitlerini talimat olarak kabul ediyor ve yerine getireceğimizi bilmesini istiyoruz."

Çınar daha sonra ziyaret anısına öğretmen ve öğrencilere birer hediye verdi. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Makamına Kız Öğrenci Oturdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement