Vali Tuna ve Eşi Pervin Tuna, Vişnelik Umut Evi'ni Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Vali Tuna ve Eşi Pervin Tuna, Vişnelik Umut Evi'ni Ziyaret Etti

Vali Tuna ve Eşi Pervin Tuna, Vişnelik Umut Evi\'ni Ziyaret Etti

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna ve eşi Pervin Tuna, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından engelli vatandaşların toplumla daha çok içi içe olmalarının sağlanması amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında, kent merkezinde faaliyet yürüten “Vişnelik Umut Evi”ni ziyaret etti.

19.09.2014 12:42

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna ve eşi Pervin Tuna, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından engelli vatandaşların toplumla daha çok içi içe olmalarının sağlanması amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında, kent merkezinde faaliyet yürüten "Vişnelik Umut Evi"ni ziyaret etti.

"Proje kapsamında, Engelsiz Yaşam ve Rehabilitasyon merkezinde kalan engelli vatandaşlarımızın kurumsal kimliği dışında ev ortamında yaşamlarını sürdürmeleri ve bundan duydukları mutluluğu görmek bizleri çok mutlu etti" diyen Vali Tuna, açılan evlerdeki engellilerin toplumla uyum içerisinde yaşamaları ve toplumsal hayata uyum sağlamalarını kolaylaştırıldığını belirtti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından daha önce hayata geçirilen "Sevgi Evleri" projesinden çok olumlu sonuçlar alındığını söyleyen Vali Tuna, "Çocuklarımızın aile ortamında yaşamlarını devam ettirerek, eğitimlerini tamamlamaları çok önemli" diye konuştu.

Aile ortamı içinde yaşamanın önemli olduğunu vurgulayan Vali Tuna, gerçekleştirilen "Umut Evi" projesi ile engelli vatandaşların temel güven duygularının gelişeceğini kaydetti. Vali Tuna, şöyle devam etti:

"Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Yetişkin Zihinsel Engelli Kadınlar Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü tarafından başlatılan 'Umut Evi' projesi kapsamında, engelli vatandaşlarımızı evlerinde ziyaret etmek istedik. Aile odaklı hizmet politikaları çerçevesinde, engellilerimizi toplu yaşam yerine toplumla iç içe yaşamalarının sağlanması ve sosyal rehabilitasyonlarının gerçekleştirilmesi düşünülerek hayata geçirilen bu proje büyük önem arz etmektedir. Onların ev ortamındaki yaşamlarını yakından görmek ve yaşadıkları bu mutluluğu ortak olmak bizleri çok memnun etti."

18 Ağustos 2014 tarihi itibariyle "Vişnelik Umut Evi"nin fiilen hizmete sunulduğunu anlatan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sultan Murat Aydın, Vali Tuna'ya yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Çalışan personelin tecrübeli kişilerden seçildiği belirten Müdür Aydın, "Evde kalacak olan engellilerimizin sağlık ve güvenlik açısından bireysel farklılıkları belirlenmiş, oluşabilecek muhtemel risklere yönelik önleyici tedbirler uygulamaya konulmuştur. Dört kişiden oluşan çalışan personelimiz, çalışma esaslarına uygun olarak vardiya sistemiyle görev yapmaktadır" şeklinde konuştu.

Ziyaretin sonunda Vali Tuna ve eşi Pervin Tuna, evde ikamet eden engelli vatandaşlara çeşitli hediyeler verdi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Tuna ve Eşi Pervin Tuna, Vişnelik Umut Evi'ni Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement