Vali Yavuz'dan Suriyeli Çocuklara Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Vali Yavuz'dan Suriyeli Çocuklara Ziyaret

Vali Yavuz\'dan Suriyeli Çocuklara Ziyaret

Muş Valisi Seddar Yavuz, ülkelerindeki savaştan kaçıp Muş’a gelen ve 100. Yıl Zafer İlkokulunda eğitimlerini sürdüren Suriyeli öğrencileri ziyaret ederek oyuncak ve kırtasiye malzemesi dağıttı.

20.12.2016 16:54

Muş Valisi Seddar Yavuz, ülkelerindeki savaştan kaçıp Muş'a gelen ve 100. Yıl Zafer İlkokulunda eğitimlerini sürdüren Suriyeli öğrencileri ziyaret ederek oyuncak ve kırtasiye malzemesi dağıttı.

İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, İl Göç İdaresi Müdür Vekili Fatih Işık'ın da eşlik ettiği Vali Seddar Yavuz, çocuklarla yakından ilgilendi. Ziyaretle ilgili bir açıklama yapan Vali Yavuz, Türkiye'nin zulümden kaçanlara her zaman kapılarını açtığını söyledi. Vali Yavuz, "Bizim kadim medeniyetimizin en önemli özelliği, zulümden kaçan ve zulme uğrayan her kim olursa olsun tarih boyunca onlara kapılarını açmasıdır. Bizi biz yapan ve bizi büyük bir imparatorluğa sahip kılan zihniyet ve anlayış da budur. 18 Aralık dünyada Göçmenler Günü olarak kutlanıyor. Medeni dünya kararmış vicdanlarının sesini bastırmak için sadece bir günde göç olgunu gündeme getirirken, bizler sahip olduğumuz kadim medeniyetimizin ve inancımızın gereği olarak tarih boyunca her zaman mazlum ve mağdurun yanında yer aldık, almaya devam ediyoruz" dedi.

İç savaş ve terör gibi nedenlerle Türkiye'ye Suriye'den ve başka komşu ülkelerden gelenler olduğunu dile getiren Vali Yavuz, "Bu kardeşlerimizin ülkemizde kaldığı süre içerisinde eğitilmesi, toplumumuzla entegrasyonunun sağlanması, kültürümüzü öğrenmeleri, daha da önemlisi kendilerini geliştirebilmeleri bakımından devlet olarak her türlü tedbiri alıyoruz ve almaya da devam edeceğiz. Bütün dünyanın zulme seyirci kaldığı ve zulümden kaçanlara kapılarını kapattığı, hatta göçmenleri ölüme terk ettiği dönemde Türkiye bir kez daha mazluma ve mağdura kapılarını açtı. Bugün bir kez daha Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin büyüklüğünü, öngörülüğünü, yüceliğini görmüş olmaktan mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

Öğrencilerle tek tek ilgilenen Vali Yavuz, onlara kırtasiye malzemesi ve oyuncak dağıttıktan sonra okuldan ayrıldı. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Yavuz'dan Suriyeli Çocuklara Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement