Uşak Valisi Yavuz Huzurevi İnşaatını İnceledi - Son Dakika
Yerel

Uşak Valisi Yavuz Huzurevi İnşaatını İnceledi

Uşak Valisi Seddar Yavuz, yapımı süren huzurevi binasında incelemelerde bulundu.

24.01.2015 10:48  Güncelleme: 11:07

Uşak Valisi Seddar Yavuz, yapımı süren huzurevi binasında incelemelerde bulundu.

Vali Yavuz, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Huzurpark bölgesinde yaklaşık 55 bin metrekare alanda inşa edilen 200 kişilik huzurevi inşaatını gezdi.

İnşaatı yapan firma yetkililerinden bilgi alan Vali Seddar Yavuz, yaptığı açıklamada yaklaşık 13 milyon liraya mal olacak projenin Türkiye'de ilk kez uygulanan bir mimari modele sahip olduğunu söyledi.

Huzurevinin bu yılın sonunda hizmete girmesini planladıklarını kaydeden Vali Yavuz, "Avlu-Sokak-Site tipi olarak hizmet verecek huzurevinde yaşlıların sosyal durumlarına, medeni hallerine, bakıma muhtaçlık ve hastalık durumlarına göre yerleşim ve konaklamaları sağlanacak" dedi.

Türkiye genelinde hizmet veren huzurevlerinden farklı olarak projelendirilen ve misafirlerine sunduğu konaklama modelleriyle yaşlıların özel durumlarına doğrudan hitap edecek huzurevinin kent için önemli bir kazanım olduğunu ifade eden Seddar Yavuz, şöyle konuştu:

"İnşaat ağır geçen kış şartlarına rağmen oldukça hızlı ilerliyor. Ülkemizde  son yıllarda sosyal hizmetler alanında önemli hamleler yapıldı. Sosyal devlet anlayışıyla hükumetimizin bu alana ayırdığı kaynak miktarı, çalıştırılan uzman personel ile insanımıza yaşlılığında da daha fazla itina gösterilecek mekanlar oluşturuluyor. Evde bakım hizmetleri, bakım parası altında sağlanan maddi desteklerle insanımızın zor zamanlarında devletimiz hep yanında olmuş, kimse sahipsiz kalmamıştır. Hükumetimizin uyguladığı politikalarla toplumun her kesimine sahip çıkan projeler üretilirken, dezavantajlı gruplarda yer alanlara ayrı bir önem gösterilmektedir." - Uşak

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Uşak Valisi Yavuz Huzurevi İnşaatını İnceledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement