Vali Yerlikaya Kaymakam'a Yer Aradı - Son Dakika
Yerel

Vali Yerlikaya Kaymakam'a Yer Aradı

Vali Yerlikaya Kaymakam\'a Yer Aradı

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, yeni ilçe statüsüne kavuşan Kapaklı İlçesi'ni ziyaret etti.

15.03.2013 11:14

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, yeni ilçe statüsüne kavuşan Kapaklı İlçesi'ni ziyaret etti.

Gerçekleşen ziyarette Vali Ali Yerlikaya'ya Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Kocakundakçı, Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, İl

Afet ve Acil Durum Müdürü Recep Erol, İl Genel Meclis Üyeleri Sami İkizler, M.Zeki Gürcün, Hasan Karaca, Abdurrahman Çiçek ile Ercan Çorbacı, İl Genel Meclisi Eski Başkanı Halil Çelik, İlçe Emniyet Müdürü Murat Kocabıçak, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Rüştü Eryılmaz, Kapaklı Belediye Başkan Yardımcıları Aziz Özkan, Adem Sekmen ile Mustafa Serat, Kapaklı Belediyesi Meclis Üyeleri İrfan Demir, Osman Aşık ile Ayhan Arslan, muhtarlar ile Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilciliği üyeleri eşlik etti.

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Vali Ali Yerlikaya'yı belediye binası önünde karşılayarak, makam odasında ağırladı. Makam odasında kısa süren ziyaretin ardından Vali Yerlikaya, Meclis salonunda kendisini bekleyenlerle bir araya geldi. Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, düzenlenen ziyaretten dolayı çok onurlandıklarını ifade ederek, "Valimiz bizi ziyaret etti ve kendisine Kapaklımızı tanıtacağız. 1990'lı yıllarda 10 bin, 2004'de 30 bin, 2009'da 60 binler civarındayken şuanda ise 85 bin civarında bir nüfusumuz var. İlçe olduğumuz 6 Aralık 2012 tarihi bizim için bir dönüm noktasıydı, o gururu bizlere yaşattılar." dedi.

Kapaklı Belediye Başkanı Mandalı'nın yaptığı konuşmanın ardından Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya ve katılımcılar için slayt sunumuyla Kapaklı'da yapılan çalışmalar anlatıldı. Slayt sunumunun ardından konuşan Vali Ali Yerlikaya, 26 yıl önce belde olarak hizmet sürecine başlayan bir belediyenin Büyükşehirle beraber artık ilçe olduğunu ifade etti.

Tekirdağ Büyükşehir'in ilan edilmesiyle birlikte biri merkezde olmak üzere 3 ilçe oluşturulduğunu ifade ederek "Süleymanpaşa, Kapaklı ve Ergene ilçe ilan edildi. Ayrıca 24 belde ile 257 köyümüz mahalleye dönüştürüldü. " şeklinde konuştu.

Vali Yerlikaya, büyükşehir yasasıyla şehrin yüzölçümünün belediye hizmet alanı haline geldiğini söyleyerek "İlde bulunan bütün kurumlar burada size hizmet etmeye gelecek." Dedi. Kapaklı'da kaymakamlık için 6-7 bin metrekarelik hükümet konağına ihtiyaç duyulduğunu kaydeden Yerlikaya şöyle devam etti: " Hepimizin uygun bir yer bulacağız ve akabinde de uygun görülen yere bina yapılacak. Her şey öncekinden daha güzel, keyifli ve onurlu olacak. Bu onur size yeter. 10 yıl sonra 2023 yılında da nüfusumuzun 1 milyon 600 binin üzerinde olacağıyla ilgili öngörü var. Bir bu kadar daha büyüyeceğiz."

Kapaklı'nın artık önünün daha da açık olduğuna vurgu yapan Yerlikaya şöyle devam etti; "Kapaklımızda çalışkan belediye başkanımız, meclis üyeleri, encümeni, başkan yardımcıları ve hizmetlimize kadar hepsine tek tek teşekkür ediyorum. Burada 'İnsanları yaradandan ötürü seven, gelen kaynağı emanettir düşüncesiyle hizmet eden bir belediye yönetimi görüyoruz' kutluyor ve tebrik ediyorum. İlçe olduk ama bize sihirli değnek değmedi. Beraber ilçe yapmak adına çalışacağız."

Yatırımlar hakkında da bilgi veren Vali Yerlikaya, Okullarla ilgili ciddi ihtiyaçlar olduğunu ifade ederek, "Kapaklı ile Çerkezköy'ü, Ergene ile Çorlu'yu ve Tekirdağ merkez olmak üzere bu 5 ilçemize 3 tane 100'er dönümlük eğitim kampüsleri yaptıracağız. Kapaklı ile Çerkezköy ortasında iki tarafa aynı mesafede içinde sadece tüm liselerimizin bulunduğu bir kampus planımız var. Bununla ilgili güzel diyaloglarımız var. İkinci yılın başlarında projemizi başlatacağız. Ağustos ayında Kaymakam ve Vali yardımcılarının kararnameleri oluyor. O kararnameden sonra atamalar yapılacak. Kaymakam atamasının ardından buraya gelerek kaymakamınızı size teslim edeceğiz. Kapaklılıyım diyen bütün kardeşlerimizle beraber kol kola girecek ve ilçeyi kendi onur duyduğumuz yere taşıyacağız. Kaymakamlık binamıza ve diğer tüm kurumlara ihtiyacımız var. Çerkezköy'e gittiğinizde gördüğüz ne varsa 'bende isterim dediğiniz' her şey burada olacak. Bir hizmet binası bulmak için gayret gösterirken 'fırsat bu fırsat bu harmandan bizde bir şeyler kaldıralım' düşüncesinde olmayacağız. Bu nimet bize nasip oldu ve bunu fırsat değil hizmet olarak göreceğiz" dedi.

Vali Ali Yerlikaya'nın konuşmasını tamamlamasının ardından arsa konusunda açıklama yapan Belediye Başkanı Mandalı, 100 hektarın üzerinde hazine yerlerinin olduğunu belirterek, "Devletin yapacağı kaymakamlık olsun diğer tüm kurumlarımız için yerlerimiz var. Bu konuda sıkıntı yok" dedi.

Konuşmaların ardından Ali Yerlikaya ve beraberindeki heyet Belediye Binasının çatı katına çıkarak Kapaklı'yı kuşbakışı olarak incelediler. Ziyaretin devamında Vali Ali Yerlikaya, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve beraberindeki heyetle birlikte kaymakamlık binası için yer bakmaya çıktılar. Araç yerine yürümeyi tercih eden Vali Yerlikaya, servis saati olduğu için duraklarda bekleyen vatandaşlarla sohbet etti.

İrfan Mandalı kaymakamlık binası için Organize Emlak konutlarında bulunan alanda kaymakamlık binasının tahsis edilmesi yönünde görüş bildirirken, Vali Ali Yerlikaya ise Kaymakamlığın merkezde olması gerektiğini ifade etti. Kaymakamlık binası için Kapaklı Anaokulu'nun üst kısmındaki alanı beğenen Vali Yerlikaya, gerekli incelemelerde bulunduktan sonra heyetle birlikte Pınarça'ya geçti.

Pınarça'da köy halkıyla bir araya gelen Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya burada da büyükşehir ve Kapaklı'nın ilçe olmasıyla ilgili olarak köy halkını bilgilendirdi. Köy halkı tarafından heyete ikramda bulunulmasının ardından Vali Yerlikaya, Büyükyoncalı Belediyesini ziyaret etmek üzere Pınarça'dan ayrıldı.

15.03.2013 10: 54: 18

TSI

NNNN - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Yerlikaya Kaymakam'a Yer Aradı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement