Vali Yurdakul, İl Özel İdaresi Yatırımlarını Değerlendirdi - Son Dakika
Yerel

Vali Yurdakul, İl Özel İdaresi Yatırımlarını Değerlendirdi

Vali Yurdakul, İl Özel İdaresi Yatırımlarını Değerlendirdi

Vali Veysel Yurdakul, 2013 yılında İl Özel İdaresince gerçekleştirilen yatırımları değerlendirdi.

03.10.2013 17:18

Vali Veysel Yurdakul, 2013 yılında İl Özel İdaresince gerçekleştirilen yatırımları değerlendirdi.

Valilikte düzenlenen toplantıda konuşan Yurdakul, bu yıl özellikle köylerin altyapısına önem verdiklerini söyledi.

2013 mali yılı içinde İl Özel İdaresi olarak köylerin altyapısı için toplam 48 milyon 661 bin lira harcandığını ifade eden Yurdakul, şöyle konuştu:

"İçme suyu, yol, kanalizasyon, cami ve diğer altyapı hizmetlerine 48 milyon 661 bin lira harcandı. Bu yıl özellikle köylerin altyapısına önem verdik. Eğer altyapıyı yapmadan üst yapıyı yaparsanız, bu yatırımlar birkaç yıl içinde yok olur. Özellikle bu yılı altyapı yılı ilan ettik. Önümüzdeki yılı KÖYDES ve İl Özel İdare'nin imkanlarıyla, asfalt yılı olarak ilan edeceğiz. Bu gelişmelerin yaşanmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum."

Kış için de karla mücadeleye hazır olduklarını belirten Yurdakul, kentte geçen yıl kış şartlarının çok ağır geçtiğini anımsattı.

Geçen yıl Karayolları ve kiraladıkları araçları kent merkezinde karla mücadele çalışmalarında kullandıklarını hatırlatan Yurdakul, bu konuda önlem aldıklarını ve kışa hazır olduklarını ifade etti.

Bu yıl karla mücadele için ciddi bir çalışma yürüttüklerini bildiren Yurdakul, "Araç kiralama noktasında çok ciddi bir hazırlığımız var. 750 bin lira kiralama ödeneği ayırdık. Vatandaşımızın mağduriyetini giderme adına bir program yaptık. Planlı ve programlı hareket ediyoruz" dedi.

Toplantıya, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Alp Eren Yılmaz, İl Genel Meclis Başkanı Mirza Irmak ve İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcıları katıldı. - Bitlis

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Vali Yurdakul, İl Özel İdaresi Yatırımlarını Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement