Vali Zorluoğlu'ndan Müzeye Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Vali Zorluoğlu'ndan Müzeye Ziyaret

Vali Zorluoğlu\'ndan Müzeye Ziyaret

Geçtiğimiz yıl 10 bin kişinin ziyaret ettiği Elazığ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi’ne giden Vali Murat Zorluoğlu, hem müzeyi gezdi, hem de incelemelerde bulundu.

15.05.2015 14:15

Geçtiğimiz yıl 10 bin kişinin ziyaret ettiği Elazığ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi'ne giden Vali Murat Zorluoğlu, hem müzeyi gezdi, hem de incelemelerde bulundu.

Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, Arkeoloji ve Etnografya Müze'sini ziyaret ederek bilgi aldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı Elazığ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi'ni ziyaret eden Vali Zorluoğlu'na Fırat Üniversitesi Rektörü Kutbeddin Demirdağ, Vali Yardımcısı Üzeyir Yılmaz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Tahsin Öztürk ve müze görevlileri eşlik etti.

Vali Zorluoğlu, Müze Müdür Vekili Demir'den tarihi eserler hakkında bilgi alarak etnografik ve taş eserlerin sergilendiği bölümleri gezdi Daha sonra Vali Zorluoğlu, etnografik eserler ile değişik yerlerde yapılan kazılar sonucunda çıkarılan arkeolojik buluntularla birlikte Elazığ'ın geleneksel yaşam biçimi ve kültürünü yansıtan bölümlerde incelemelerde bulundu.

2014 yılında yaklaşık 10 bin kişinin müzeyi ziyaret ettiğini belirten Arkeoloji ve Etnografya Müze Müdür Vekili arkeolog Bülent Demir, 2015 yılında bu rakamın daha üst seviyelere çıkması için çalışmalarının devam ettiğini söyledi. - ELAZIĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Zorluoğlu'ndan Müzeye Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement