Van'da Çifte Fuar Açılışı - Son Dakika
Yerel

Van'da Çifte Fuar Açılışı

Van\'da Çifte Fuar Açılışı

Van Valisi Münir Karaloğlu, kentin tarihi İpekyolu üzerindeki önemli duraklardan biri olduğunu söyleyerek, "Biz Van'ın bu tarihi misyonunu yeniden ortaya çıkarmak için çok önemli çalışmalar yapıyoruz, yapmaya da devam ediyoruz" dedi.19.Van-Asya...

03.10.2012 19:15

Van Valisi Münir Karaloğlu, kentin tarihi İpekyolu üzerindeki önemli duraklardan biri olduğunu söyleyerek, "Biz Van'ın bu tarihi misyonunu yeniden ortaya çıkarmak için çok önemli çalışmalar yapıyoruz, yapmaya da devam ediyoruz" dedi.

19. Van-Asya İpekyolu Sanayi ve Ticaret ile 2. Van Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı açılışları için Altaylı Halı Saha Tesisleri'nde bir tören düzenlendi. Burada konuşan Van Belediye Başkan Vekili Sabri Abi, tarih boyunca burada yaşayan medeniyetlerin bir ticaret merkezi haline getirdiği Van'ın bugün tekrar bir canlanma ve toparlanma sürecine giriyor olmasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Abi, "Bu fuarın bu yıl yine yapılması, kentimiz açısından oldukça anlamlıdır. Kentimizin bir yıl içerisinde yaşadığı 2 ağır deprem ve sonrasında yaşadığımız sıkıntıların bertaraf edilmesi ancak böylesi organizasyonlarla giderilebilir. Yapılacak böylesi fuar ve etkinliklerin kentimizin ekonomisi, sosyal ve kültüren yaşamına önemli bir katkı sunacağını düşünüyorum. Kentte bulunan dinamikler, Van'ımızın tanıtımı için canla başla mücadele ederek kendi misyonlarını yerine getirmesi gerekiyor. Van Belediyesi olarak bizde bu sürece elimizden gelen tüm katkıyı sunmaya hazırız" dedi.

Van Valisi Münir Karaloğlu ise, Çin'den başlayıp Avrupa'ya kadar uzanan tarihi İpekyolu'nun en önemli duraklarından birinin de Anadolu olduğunu söyleyerek, "Anadolu'daki duraklardan biride Van'ımızdır. Tarih boyunca Van, İpekyolu üzerinde bu fonksiyonunu devam ettirmiştir. İpekyolu'ndan sadece ticaret doğudan batıya gidip gelmedi. Ticaretle beraberler kültürlerde, fikirlerde İpekyolu üzerinden doğudan batıya, batıdan doğuya ipakyolu üzerinden gitti. Biz Van'ın bu tarihi misyonunu yeniden ortaya çıkarmak için çok önemli çalışmalar yapıyoruz, yapmaya da devam ediyoruz" dedi.

Yapılacak olan Fuar ve Kongre Merkezi ile ilgili de bilgiler veren Vali Karaloğlu, Teşvik Yasası kapsamında 6. bölgede bulunan Van'a iş adamlarının yatırım yapması için de bir çağrıda bulundu.

Yapılan konuşmaların ardından yurtiçi ve yurtdışından 108 firmanın katıldığı fuarların açılış kurdelesi davetliler tarafından kesildi. Açılışın ardından Vali Karaloğlu, fuara katılan Belediye Başkan Vekili Sabri Abi, Vali Yardımcısı Atay Uslu, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ, İl Emniyet Müdürü Ümüt Yurdakul, TÜMSİAD Genel Başkanı Dr. Hasan Sert, Van Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ata Altay ile birlikte stantları gezdi. Fuarın 3-7 Ekim tarihleri arasında ziyaretçilere açık olacağı belirtildi. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Van'da Çifte Fuar Açılışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement