Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muhittin Aydemir, ülkelerindeki Nevruz Bayramı tatilini geçirmek üzere kente gelen İranlı turistlerden; mal ve hizmetlerin bedelinin değişken olduğu, fiyatların gerçeği yansıtmadığı yönünde çok sayıda şikayetler alındığını ve bu durumun Van'ın turizmini olumsuz etkilediğini söyledi.
Açıklamalarda bulunan Muhittin Aydemir, gerek Van'ın turizmi açısından, gerekse ekonomisi açısından son derece önemli olan yerli ve yabancı turistlere karşı geleneksel misafirperverliğin gösterilmesi gerektiğini belirtti. Aydemir, fahiş fiyatla ürün satışı yapan iş yerlerinin bu tutumdan vazgeçmelerini ve ürünlerini gerçek fiyatlarla satışını yapılmasını istedi. Aydemir, "Bu konuda Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak kendi üzerimize düşeni yapmamız için ücret tarifesine tabi olan esnaf ve sanatkarlarımızın tarife almalarını ve iş yerlerinde müşterilerin görebileceği şekilde bulundurmaları gerekir ve bu konunun takipçisi olacağız. Gelecek yıllar içinde turist sayısında biraz daha artış sağlamak için herkesin elinden geleni yapması ve elini taşın altına sokması gerekir" dedi.
Bölgenin turizm potansiyeli ve huzuru için Van'a gelen turistlerin memnuniyetinin önemine değinen Aydemir, "Herkesin kurallara uyması gerekir ve turizmden ekmek yemek istiyorsak toplumu rahatsız eden durumlara karşı sağduyulu olmamız gerekir" diye konuştu. - VAN
Son Dakika › Yerel › Van'da 'Fahiş Fiyat' Tartışması - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.